The Lighthouse Duology Book 2

İngilizce
E-kitap

Kelsey Kingsley - Lighthouse Duology Series #2 - Ebbing Tides
2025 137. kitabı
Baştan söyleyeyim bu ikileme mutlu sonla bitiyor! Bu kitapta Maxwell’i 48. yaşından itibaren okuyoruz. Ah, canım Maxwell’im, bütün ömrü keder ve yasla geçmiş… İlk kitaba göre Maxwell, babasına karşı biraz daha güçlü duruyor. Böyle kırık bir karakterden dramatik bir dönüşüm beklemek haksızlık olurdu. Kitap biraz fazla tesadüfi olaylar barındırıyor. Özellikle Max’ın annesinin mezarının başında yaşadığı karşılaşma ve Melanie’nin kocasının mektubu bana fazla geldi. O pislik babasının annesi hakkında söylediklerinin yalan olmasını çok istiyordum; ama ne yazık ki hepsi doğruymuş! Melanie ile Max’ın ilişkisi keşke sadece “doğru insan, yanlış zaman” çizgisinde kalsaydı. Ama yine de Max’ın sonunda kendi mutlu sonunu bulmasına sevindim. Evet, ilk kitap kadar sevmedim. Ne bekliyordum onu da bilmiyorum. Bir yerden sonra benim için hikaye bile önemini yitirmişti. Önemli olan şey Maxwell’i okumaktı. Hiç gerçekleşmemiş mutlulukların yasını tutan canım Maxwell’im, sana yaşatılanlara rağmen sen çok güzel bir adamsın, seni asla unutmayacağım! İyi ki seni okumuşum! Kitaba puanım 9!
2025 36. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2025 09:26
Sevgili Max... Hayatının 2.ci evresinde mutlu olduğunu görmek çok güzel bir sürü acılar çektin haketmeyen kişilere değer verdin minnacık bir sevgi göstermeleri için ama onlar bunu bile sana çok gördü ama sonunda mutluluğu buldun.Kiz kardeşlerini hiç sevemedim üzgünüm bencillerdi sana neler yapıldığını bildikleri halde onlara iyi davranıyor diye herseye sustular.Hayatindaki en büyük bombayı sona saklamalari müthiş oldu değil mi ? Baban tam bir cani asla affedilmeyi haketmiyor.. Sana kırgın olduğum tek bir sebep var ... neden Lauranin mezarına gitmedin ölüm yildonumunde o kadar üzüldüm ki . Eminim oda üzülmüştür ve her seferinde 2 kızın olduğunu söyledin ayrıntıya girmemek içinde olsa neden bir de oğlun olduğunu söylemedin... Harika dostlarinin olmasi cok guzel di en cokda Sidi sevdim o tam bir dost oldu sana..En son bomba ise ben Melaniyi sevemedim eski eşinin cinayet isledigi halde onun üzerinden saka yapması ve gülmesi sinirimi bozdu üzgünüm... OKUMAK ISTEYENLERE ÖNERİLİR.
2025 50. kitabı
Evet , nerden başlasam acaba öncelikle ilk kitaptaki fırtınalar yatıştı ve yazar max’a mutlu bir son verdi. Hayatımda beni etkileyen sınırlı kitaplardan biriydi. Maxın hikayesi burda bitti ama onun yaraları düşünceleri yaşadıkları hep aklımda kalıcak. Bazen yaşadıklarımız bizim şimdiki olduğumuz kişiyi ve karakterimizi oluşturuyor max’ın yaşadıklarıda onu şekillendirdi hatta bence etrafındakileri bile şekillendirdi. Spoiler olmasın diye çok fazla konuya giremıyorum bundan dolayı sadece hissetiklerimi yazabilirim. Son bir şey Max sen yaşadıklarına ve etrafındaki kötü insanlara rağmen çok iyi bir insan oldun. Bu karaktere çok bağlandım sanırım herkeze tavsiye ediyorum bin türlü farklı duygu yaşattı ilk kitapda üzüntüyü ikinci kitaota umut ve mutluluğu yaşattı. Gözümde bir kır çiçeği bu karakter.
Ebbing Tides
2026 4. kitabı
*Devam kitabı *İkinci şans *Fix you *Aile Maxwell'ın hayatındaki en yıkıcı trajedinin üzerinde yaklaşık on yıl geçmişti. Hayata yeniden tutunmaya, köpeği Lido'yla olabildiğince münzevi bir hayat yaşamaya çalışıyordu. Fakat geçmişinden gelen ve yıllardır hiç aklından çıkmayan Melanie yaralı yanlarını, eksikliğini en önemlisi her zaman aç olduğu sevgiyi vermek için karşısındaydı. Ona tutuabilmeli, yeniden sevebilmeliydi. Bu kitapta yarım kalmış hikâyeleri, cevapsız soruları ve yeniden kavuşmaları okuyoruz. Max'in merak ettiği babam beni neden sevmedi sorusunun cevabını aldık. Tahminim vardı ama öyle çıkmadı, bu yine de babasının bir şerefsiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabi. Ağladım. O kadar ağladım ki bu seri beni mahvetti dostlarım. Sonunun mutlu bitmesine en sevdiğim kitap olarak tarihe geçecektir, mutsuz sonlara bayılırım ama bu öyle bitseydi muhtemelen ağlardım. Gerçi ne kadar mutlu bir son bilemeyiz hayatı boyunca onlarca kayıp vermiş bir adamın mutluluğu da yarım olurdu, tam olarak ona layık bir sondu. Her şeyi bir kenara bırakıp Sid'in dostluğundan bahsedebilir miyiz? Muhteşem bir adam, her koşulda Max'in yanında oldu. Max'e kardeşlerinden bile daha yakındı. Seni seviyorum transformers. Oradan sapasağlam kurtulduğunuz için mutluyum. Kitap ahlaki açıdan gri bir tarafa evrildi. Hani şu ben mağaramda mutluyum dedirten cinsten ama ben asla rahatsız olmadım. Asıl hayatlarında büyük bir yer kaplayan insanları unutsalardı üzülürdüm. Ne yazsam eksik kalıyor hâlâ, artık best kitabım çünkü ndjd Şimdilik bu kadar, yeniden görüşünceye dek kitapla kalın efenim Kelsey Kingsley