İnsanın Olduğu Her Yer ve Her Zaman

Salih Korkmaz
Ocak 2024
İkinci Adam Yayınları

2026 16. kitabı
Yazar, eğitimin formal bir süreç olmanın ötesinde, bireyin hayatla kurduğu her temas, yaptığı her tercih ve yaşadığı her deneyim aracılığıyla sürekli yeniden şekillenen dinamik bir yolculuk olduğunu vurgular.
2026 30. kitabı
İnsanın Olduğu Her Yer ve Her Zaman | Salih Korkmaz Eğitimin yalnızca bir okul duvarı içinde değil, insanın bulunduğu her yerde ve her anda devam eden bir süreç olduğunu güçlü bir şekilde hatırlatan bir eser. Kitap; eğitimi bireysel hedeflere ulaşmayı sağlayan bir disiplin olmasının yanında, toplumsal kalkınmanın ve değişimin temel dinamiği olarak ele alıyor. Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin eğitim sistemlerini nasıl dönüştürdüğünü, bu dönüşümün ülkelerin ekonomik ve sosyal yapıları üzerindeki etkisini sade ama derinlikli bir bakış açısıyla sunuyor. Eğitimli bireylerin yalnızca kendilerini değil, toplumu da ileri taşıdığı fikri kitap boyunca güçlü biçimde hissediliyor. Eğitimin; düşünceyi, davranışı ve becerileri olumlu yönde değiştiren en etkili araçlardan biri olduğunu vurgulayan bu eser, eğitime farklı bir pencereden bakmak isteyenler için oldukça değerli.
Okuyucu Yorumu
2026 9. kitabı
EğitimEğitim Bu kitap daha sistemli ve düşünsel bir çerçevede ilerliyor. Eğitim kavramını sadece okul ya da diploma üzerinden değil; toplumsal dönüşüm, insan gücü ve gelişim perspektifinden ele alıyor. Bilim, teknoloji ve ekonomik gelişmenin temelinde eğitimin yer aldığı vurgusu net bir şekilde işlenmiş. Özellikle “eğitim bir toplumun üretim gücünü belirler” yaklaşımı kitabın ana omurgasını oluşturuyor. Akademik bir dili yok ama düşünmeye sevk eden bir anlatımı var. Eğitim alanında çalışanlar, öğretmenler ya da bu konuda fikir geliştirmek isteyenler için faydalı olabilir. Benim dikkatimi çeken tarafı, eğitimi bireysel başarıdan çok toplumsal kalkınma üzerinden değerlendirmesi oldu. Eğitimin sadece bireyi değil, sistemi şekillendirdiğini hatırlatıyor.
Okul Duvarlarının Ötesinde Bir Varoluş Yolculuğu
2026 7. kitabı
Salih Korkmaz’ın bu eseri, eğitimi sadece bir "kurumsal süreç" olarak gören sığ yaklaşımlara karşı duran, oldukça kapsamlı bir manifesto niteliğinde. Kitabı bitirdiğinizde, eğitimin aslında hayatın kendisiyle ne kadar iç içe geçtiğini ve bir "olma sanatı" olduğunu daha net kavrıyorsunuz.
2026 12. kitabı
Eğitim kavramını toplumsal ve bireysel yönleriyle ele alan, anlaşılır bir anlatıma sahip bir kitap. Eğitim sisteminin değişen ihtiyaçlara nasıl uyum sağlaması gerektiğini örneklerle açıklıyor. Eğitimle ilgilenen herkes için faydalı bir okuma oldu.
EğitimSalih Korkmaz · İkinci Adam Yayınları · 202419 okunma
Bu kitap, eğitimi yalnızca okul duvarlarıyla sınırlamayan; hayatın tamamına yayılan bir süreç olarak ele alan düşünsel bir çalışma. Eğitim–mutluluk, eğitim–başarı ve eğitim–toplum ilişkilerini sade ama derinlikli bir dille tartışıyor. Yazar, eğitimin bireysel gelişimden toplumsal refaha kadar uzanan etkilerini hem kuramsal hem de tarihsel örneklerle temellendiriyor. Ana mesaj: Eğitim, insanın olduğu her yerde ve her zamanda devam eden bir dönüşüm sürecidir. Eğitim yalnızca bilgi aktarma değil; düşünceyi, davranışı ve beceriyi dönüştüren yaşamsal bir süreç olarak tanımlanıyor. Mutluluğun bir sonuç değil, bir denge ve “yeterli hissetme” hâli olduğu vurgulanırken; bu hâlin oluşmasında eğitimin belirleyici rolü tartışılıyor. Tarihsel örnekler (Büyük İskender gibi) üzerinden de eğitimin başarıya etkisi somutlaştırılıyor.
2026 8. kitabı
"İnsan her yerde olabilir ama her yerde 'insan' kalamaz." Salih Korkmaz’ın "İnsan Olduğunun Her Yer ve Her Zaman" adlı kitabı, modern insanın kendine yabancılaşmasını ve hayatın koşturmacası içinde unuttuğu "özünü" hatırlatmayı amaçlayan felsefi ve psikolojik derinliği olan bir eserdir. Metafizik, felsefi ve derinlemesine bir sorgulama arıyorsanız bu kitap size hitap edecektir. Kitap size yeni bir şey öğretmekten ziyade, bildiğiniz ama unuttuğunuz insani değerleri hatırlatmayı hedefler.