Eğitimci Baba

9786058191761

Köy Enstitüleri
2022 44. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2022 13:37
Bir Anadolu Öğretmen Lisesi -ki ne yazık onlar da artık yok- mezunu olarak zaten hâli hazırda Tonguç Baba'ya sevgim de saygım da büyüktü. Bu kitabı, tesadüfen görüp okumuş olmak da benim ayıbım olsun. Kıymetli öğrencim Cemre, bir yarışma sonucu ödül olarak almasaydı, ben o an bu olaya şahit olmasaydım vs belki de hiç kesişmeyecekti yolumuz. Buradan edindiğim izlenime göre de pek okuyanı olmamış, yeni basılmasındandır umarım. Kitap sayfa sayısı, yazım biçimi, üslûbu vs açısından bir oturuşta okunup bitirilecek bir biyografi kıvamında. Son kısımlarda enstitüye kaydolmuş ya da oralarda görev yapmış insanların anılarına da yer verilmiş. Yazılacak çok şey varken tasarrufa gidilmiş gibi bir tat bıraktı ben de ama yine de severek okudum.
Eğitim Sistemi
Eğitimci BabaAhmet Köklügiller · Baygenç Yayıncılık · 20182 okunma
2022 10. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2022 12:55
Bir eğitimci olarak İsmail Hakkı Tonguç un (eğitimci baba) hayat hikayesini ve emeklerini bu kadar geç okuduğum için üzgünüm . Tüm meslektaşlarımın o zamanlardaki eğitime ulaşma gayesinin zorluğu karşısında verilen emekleri okuyup bilgilenmesini şiddetle tavsiye ederim Sahafta gizli saklı köşelerden bulduğum bir kitaptı iyiki denk gelmişiz
Eğitimci BabaAhmet Köklügiller · Baygenç Yayıncılık · 20182 okunma

Ahmet KöklügillerYazar · 31 kitap
Ahmet Köklügiller (d. 1936, Adana, Türkiye), Türk yazar. Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Çeşitli il ve ilçelerde ortaokul öğretmenliği yaptı. "Açıklamalarıyla Atasözlerimiz" (1979), "Atatürk İlkeleri" (1981) ve "Çocuklara Fıkralar" (1981) yapıtları arasında sayılabilir. 1936 yılında, Adana'da doğdu. Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi.Öğretmen olarak Tarsus'a atandı. Daha sonra İstanbul'da çalıştı. 1957 yılından başlayarak dergilerde yazılarını yayımladı. Özellikle Varlık, Milliyet Çocuk, Türk Dili dergilerinde ve çeşitli günlük gazetelerde değerlendirme ve tanıtım yazıları yayımlandı. Okullar için birçok yardımcı ve kaynak kitap hazırladı. Yapıtları arasında; Açıklamalarıyla Atasözlerimiz (1979), Atatürk İlkeleri (1981), Çocuklara fıkralar (1981) bulunmakta. Bazı Eserleri; Atasözlerimiz Atatürk İlkeleri Çocuklara fıkralar Nutuk Gılgamış Yapan Doğanay