Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Risale-i Nur Araştırmaları - 3

Eğitimde Bediüzzaman Modeli

Halit Ertuğrul

Eğitimde Bediüzzaman Modeli Sözleri ve Alıntıları

Eğitimde Bediüzzaman Modeli sözleri ve alıntılarını, Eğitimde Bediüzzaman Modeli kitap alıntılarını, Eğitimde Bediüzzaman Modeli en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aziz üstadım :(
Bana zulmedenlerin, kasaba kasaba dolaştıranların, hakaret edenlerin, türlü türlü suçlamalarla mahkum etmek isteyenlerin, zindanlarda bana yer hazırlayanların hepsine hakkımı helal ettim.
Reklam
Bediüzzaman, ayrılıkçı ve bölücü fikirlerle, anarşi ve kargaşa ile hiçbir zaman ilgilenmedi. Her zaman ders verdiği birinci esas, “Müspet hareket.” Düsturuydu.
Bütün bunlar nedendi? Niçin bir vatan kahramanı, bir vatan haini gibi muamele görüyordu? Milletin birliğini ve huzurunu isteyen bu adam neden Anadolu’nun ücra bir kasabasına sürgün edilmişti? Yalnız yaşamasına zorlanmasının sebebi neydi? Ömrünü valilerle, paşalarla, ilim adamlarıyla ve talebelerle geçiren bu değerli âlimden niçin korkuyorlardı? Kısaca Barla gibi gözden uzak küçük bir beldede ölüme terk edilmek istenmesinin asıl amacı neydi? Bütün bunların bir açıklaması vardı. O yılların hükümeti Bediüzzaman’ın hayat anlayışını, dini yaşayışını, iman ve Kur’an’ı gönüllere yerleştirmek istemesini, siyasi politikalarına uygun bulmuyorlardı. Türkiye’de dinden uzak bir nesil yetişmesini isteyenler Bediüzzaman’la nasıl uyuşabilirlerdi. Ama Bediüzzaman’da dinsiz bir neslin bir toplum için nasıl bir felaket olduğunu bildiği için hayatını ortaya koyarak iman ve Kur’an hakikatlerini gönüllere yerleştirmeye kararlıydı. İşte bütün mücadelesi bunun içindi.
Bediüzzaman gelir gelmez bir mektup yazdı ve dedi ki: —Burası hapishane değil “Medrese-i Yusufiye”dir. İdareciler Cehennem Zebanisi değil, birer terbiyeci arkadaşlardır. Bu günden itibaren boy abdestinizi alıp tövbe edeceksiniz. Bunun üzerine bütün mahkûmlar tövbe edip, namaza başladılar.
Beni serbest bırakınız. El birliğiyle komünistlikle zehirlenen gençlerin ıslahına ve memleketin imanına, Allah'ın birliğine hizmet edeyim
Reklam
Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır.
Eğer bu kitabı okumasaydım imanım giderdi. Nur Risaleleri benim imanımı kurtardı. Bu kitaplar okullarda ders kitabı olarak konulmalı. O zaman iddia ediyorum ki, toplum ahlakını bozan kimse kalmaz…
Haklı adam insaflı olur, haksız ise ekseriyetle enaniyetli olur gürültü çoğalır.
Reklam
• Bir tek gayem vardır. O da mezara yaklaşacağım bu zamanda, İslam Memleketi olan bu vatanda Bolşevik baykuşlarının seslerini istiyorum. Bu ses İslam Aleminin iman esaslarını zedeliyor. Halkı, bilhassa gençleri imansız yaparak kendisine bağlıyor. Ben bütün mevcudiyetimle bunlarla mücadele ederek gençleri ve Müslümanları imana davet ediyorum
İman ve Kur’an hizmetinin her çileye razıydı ve her zulme sabrediyordu; ama kılığına kıyafetine ve davasına el uzatıldı mı, buna asla dayanamazdı.
Keşke her alim, her hoca, her eğitimci böyle olsa… Adam neyden hoşlandığımı, neye ilgi duyduğumu nasıl anladı da, gönlümü kazandı. Bu adam kesinlikle farklı… Eğer bu adama müsaade etselerdi, bu ülkede harika bir eğitim sistemi oluşturur, toplum problemlerini bir bir çözerdi
Üstad eşeğe eşek dedirtmezdi
Eşeklere eşek denilmesini istemezdi. Halk arasında da adı merkep olan bu hayvana eşek değil, işlek adını koymuştu. Eşek kelimesi hakaret manasına kullanıldığı için, bu mübarek ve faydalı hayvanlara o ismi layık görmezdi.
Öğretmenlik çok kutsaldır
Şu zamanın dindar bir öğretmenine, eski zamanın velileri nazarıyla bakıyorum. Çünkü eski zamanda dini terbiye görevi ebeveyne verilmişti; bu zaman bu vazife öğretmenlere verilmiş. Muallimin iyisi çok iyi, fenası da çok fena! Çünkü masum çocuklar muallimlerine çok dikkat ederler, adeta mıknatıs gibi hocalarından ne görürlerse iyiyi de fenayı da çekerler.
Bayram yüksel anlatıyorKitabı okudu
33 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.