Ekoköy İthaca

EcoVillage at Ithaca: Pioneering a Sustainable Culture
Sıralamalar

2025 11. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2025 00:15
Bir ekoköyde yaşamak kulağıma çok hoş geliyor gerçekten. Doğa ile uyumlu bir hayat için bir süredir okumalar yapıyorum. Bunu başaran ilk yerleşimlerden biri belki Ithaca. Kitapta başından başlayarak yaşanmışlıkları okuyoruz. Açıkçası zaman çizelgesini biraz kafa karıştırıcı buldum. Başarılar şey evet çok değerli yine de bunu kitaba aktarırken daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Edebi yönden o heyecanı hissedemedim açıkçası üstelik bu konuda ayrı bir ilgim varken.
Ekoloji
2000 254. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2000 00:00
Ya hadi gel Ekoköy kuralım cümlesini söylemek kolay ama iş Ekoköy kurmaya gelince... Ya gerçekten Liz Walker'ı çok takdir ettim. Umudunun kesildiği,tamam bırakıyorum dediği zamanlar olmadı değil ama bırakmadı.Azmi ve kararlılığıyla devam etti. Çünkü bu gibi durumlarda insanları idare etmek kolay değil. Sonuçta biraraya gelmeye çalışan bir sürü insan ve farklı fikir var. Bu Liz Walker'ın tek yönlü yaptığı birşey değil. Hep birlikte, herkesin konuşup fikirlerini söyleyebildiği bir ortam. Böyle bir araya gelip birşeyler kuralım demekle olmuyor bu işler. Tamam belki %100 bir ekoköy olmayabilir ama Amerika'daki ayak izine göre kendi ayak izlerini %40 oranın azaltmışlar ve bu küçümsenecek bir rakam değil. Herkesin bu şekilde yaşadığını düşünsenize?
Ekolojik Köyler Mümkün
2023 37. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2023 00:00
150 kadar insanın bir araya gelerek komiteler oluşturup yerleşim yerini bulup her türlü birbirine destek olan tam dönüşümlü bir köy kurmuşlar. Nasıl yapılmış? Ne gibi sorunlar yaşanmış? Neredeyse tümünden bahsediyor yazar. Ekolojik köylerin ülkemizde daha da çoğalması hatta ülkemizin tamamen ekolojik bir ülkeye geçiş yapması ümidimle keyifle okuyunuz.
İnsan ve Çevre

Liz WalkerYazar · 1 kitap
Ekoköy İthaca (EVI) genel müdürü olan Liz Walker, 1991 yılından beri tüm vaktini uluslararası kabul gören bu projesini gerçekleştirebilmek için harcıyor. EVI kurulup geliştirilirken Liz; projenin vizyonunu genişletti, dayanışmacı bir grup oluşturulmasına destek verdi, köyün yapılandırılması ile doğrudan ilgilendi ve uluslararası medya ve eğitim programları aracılığı ile EVI’nin duyulmasını sağladı. Çevreci ve barış yanlısı örgütlerde sosyal sorumluluk uzmanı olarak edindiği uzun süreli tecrübesi, ona toplum dayanışmasının önemini öğretti, anlaşmazlıkları giderebilme, yönetimde ortak karar alabilme ve çok kısıtlı bir bütçe ile büyük işler yapabilme becerisi kazandırdı. Liz ailesi ile EVI’de yaşıyor, boş zamanlarında bisiklete binmekten, dans etmekten, yoga yapmaktan, dikişle uğraşmaktan ve yemek pişirmekten hoşlanıyor. Liz hayatın anları kaçırmadan, dolu dolu ama denge içinde yaşanması gerektiğine inanıyor ve bunun için elinden geleni yapıyor.