Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ekonomide Kurtuluş Savaşı mı?

L. Hilal Akgül

Ekonomide Kurtuluş Savaşı mı? Gönderileri

Ekonomide Kurtuluş Savaşı mı? kitaplarını, Ekonomide Kurtuluş Savaşı mı? sözleri ve alıntılarını, Ekonomide Kurtuluş Savaşı mı? yazarlarını, Ekonomide Kurtuluş Savaşı mı? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mustafa Kemal'e göre,"Kılıçla fütuhat(fetihler) yapanlar,sabanla fütuhat yapanlara binnetice(sonuçta) terk-i mevki etmeğe (yerlerini bırakmaya) mahkumdur."
"Bütün fedakarlıkları yaptım,her şeyi kabul ettim,fakat memleketin iktisadi esaretini reddettim."diyerek,yaşananları bir iki cümlede çarpıcı bir biçimde özetleyecektir.Aynı günlerde,Mustafa Kemal'de Lozan Barış Konferansı'nın kesintiye uğramasına gönderme yaparak,"Biz memleketimizi artık esir ülkesi yapamayız," diyecek ve İsmet Paşa'ya güçlü bir biçimde destek verecektir."
Reklam
Yeni Türk devleti,"askeri ve siyasi zaferini,iktisadi zaferle taçlandırmak"amacını benimsemiş,"siyasi ve askeri zaferlerin iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça kalıcı olamayacağı" ilkesinden hareket etmişti."
Devletçilik
Türkiye'de devletçilik,kanımızca,bir ''amaç'' değil,daha çok,bir ''araç''görünümündedir.
Devletçilik
Anayasanın ikinci maddesine göre Türkiye,cumhuriyetçi,uluşçu,halkçı,devletçi,laik ve devrimcidir....
Osmanlı Ekonomik Mirası
Osmanlı Devleti'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne güçlü bir sanayileşme özlemi devrettiğini kaydetmek gerekir.Bu özlemin en somut göstergesi sanayi kuruluşlarına bir dizi ayrıcalık tanıyarak onları özendirmeyi ve böylece sanayiyi geliştirmeyi hedefleyen Teşvik-i Sanayi Kanunu'dur.
Reklam
Osmanlının Ekonomik Mirası
Serbest ticaret sözleşmeleri,Osmanlı'nın klasik yapılarını kapitalist dünyanın gereklerine uydurma yönünde atılan en önemli adımlardandır.