Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ekonomik Yazılar

Ernesto Che Guevara

Ekonomik Yazılar Sözleri ve Alıntıları

Ekonomik Yazılar sözleri ve alıntılarını, Ekonomik Yazılar kitap alıntılarını, Ekonomik Yazılar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sosyalist ülkelerin yardımıyla gerekli sermayeyi sağladık.Birkaç yıl içersinde tarım ülkesi olmaktan çıkıp,sanayi ülkesine dönüşeceğiz.Fakat şeker üretiminden vazgeçmek niyetinde değiliz.
Sayfa 42 - Yar YayınlarıKitabı okudu
Çalışma hayatı etkilenecek olan herkese,iş garantisi vermek zorundayız.Bu da bakanlığımızın yürütme şubesinin görevleri arasında bulunmaktadır.
Sayfa 40 - Yar YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bugün bir devrim dönemi yaşıyoruz devrimimizin bir sosyalist devrim olduğunu tüm dünyaya açıkladık.Sosyalizm yalnızca bir söz değildir,ekonomik etkenlerin ve bilinç etkeninin sonucudur.Bu nedenle ve bu bağlamda yapmamız gereken çok şey var.
Sayfa 54 - Yar YayınlarıKitabı okudu
Bir ulus laboratuvarda yaratılamaz.Halkın gücüyle oluşturulmalı,halkın birliğiyle kurulmalıdır.
Sayfa 52 - Yar YayınlarıKitabı okudu
Marx’ın tüm eseri, insanlığı, tarih boyunca yarattığı her türlü putun, yalnızca bilgisizliği gizlemeye yaradığını kanıtlayarak, olayların görünümleri altındaki özlerini gün ışığına çıkarmaya adanmıştı.
Reklam
Sanayileşme yolu iki yönlüdür.Birincisi hükümetin önceden belirlenmiş hedeflere doğru ilerlemeye öncülük etmesidir.Burada yasalar ve kararnameler hükümete yardımcı olur.Hükümet bu amaçla,belli başlı sanayi dallarını devletleştirmiştir.
Sayfa 39 - Yar YayınlarıKitabı okudu
Bugün edindiğimiz acı izlenim,dünya barışının,faşizmin bataklığına gömülmüş, bir ulusun faşist yöneticisinin sapık öfkelerine,sinir bunalımlarına bağlı kaldığıdır.Bu nedenle,bunu da sanayileşmemizde bir etken olarak göz önüne almak zorundayız.
Sayfa 51 - Yar YayınlarıKitabı okudu
Lenin, büyük bir deha olmasına karşın, geçiş aşamasının ekonomik sorunlarını uzun uzun araştıramamış, tüm hayatını bu konuya adayamamıştı. Bu geçiş aşamasında, yeni toplumun henüz kapitalist gelişimini tamamlayamadan (feodalizm kalıntıları içermekteyken) kapitalizmden çıkması olgusu üretim araçları mülkiyetinin halkın elinde yoğunlaştırmasıyla birleşir. Bu geçiş, Lenin’in kapitalizmin eşitsiz gelişimi, emperyalizmin doğuşu ve savaş gibi toplumsal sarsıntı anlarında sistemin en zayıf halkalarından kopması kuramları üzerine incelemeler yaparken, olasılığını gördüğü gerçek bir olgudur.
Reklam
Değer yasasının kontrol altına alınıp bir plana uygun biçimde kullanılması, sosyalizmin, kapitalizm karşısında avantajıdır. Değer yasasının kontrol edilmesiyle, üretimdeki kapitalizme özgü anarşiye ayrılmazcasına bağlı toplumsal emek sömürüsü, sosyalist ekonomide görülmez.
Marx, kapitalizmi araştırdığı ölçüde bu bozuklukların meydana geliş biçimlerini ve derecesini de incelemişti. Marx ve Engels, geçiş aşamasının ekonomik bakımdan geri ülkelerde başlayabileceğini öngörmemiş, bu dönemin ekonomik özelliklerini derinlemesine düşünmemiş ve araştırmamıştı.
Planlama, toplum içindeki kullanılmayan potansiyel kaynaklardan azami derecede yararlanılması amacıyla, ekonominin ve ulusun genel yaşamının geniş çizgilerle, kolay anlaşılır ve dengeli biçimde örgütlenmesidir. Örgütlenme ise, planı etkin biçimde hayata geçirmek üzere, tüm yönetsel kuruluşların en küçük ayrıntılara varıncaya dek hazırlık yapmasıdır.
Bizim düşüncemize göre, insanın yapmayı beceremediği bir şey varsa, o da belirli bir amaca yönelik olarak, değer diye bir kategori yaratmaktır.
Üretim ilişkileri, değeri ortaya çıkardı, değer, nesnel olarak vardır; ister kabul edelim, ister etmeyelim, onun varolduğu ve kendiliğinden kapitalist ilişkileri ifade ettiği gerçeğini değiştiremeyiz.
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.