Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emanet Sözleri ve Alıntıları

Emanet sözleri ve alıntılarını, Emanet kitap alıntılarını, Emanet en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“İmanda birleşenler tarikatta ayrılır / Menfaatte birleşen taksimatta ayrılır / Öyle bir an gelir ki sahtekârların tümü / Yalanda birleşirken hakikatte ayrılır” dedi, Üstad Abdurrahim KARAKOÇ. “Yağmurlu ve normal zamanlarda taşıtlar yayalara, karlı ve buzlu zamanlarda ise yayalar taşıtlara saygı göstermeli” dedi, pencereden dışarıyı izleyen ihtiyar ve şöyle devam etti sözüne: “Kanunlarda her şey yazmaz. Kanunları ise en iyi vicdanlar tamamlar”.
Şu zamanda çocuk olmak zor... Anne olmak da zor... Modern dünyanın sahte değerleri peşinde koşarken, geçmiş ile bağı koparıp çürük iplere tutunurken, kendimizi yükseltme kaygısı güdüp neslimizin geleceğini alçaltırken bu bozuk yolda ilk anne adaylari cepheye sürülmüştür. “Modem dünyada anneliğin de tenzil-i rütbeye uğratıldığını görüyoruz. Annelik artık bıkkın, özgüveni düşük ev kadınlarının mesleğidir. Çocuk çok fazla zaman ve adanmışlık istiyor, ona verilecek zamanın maliyeti kariyer yürüyüşünde uzun bir duraklama olacaksa, kadın annelik konusunda mütereddit kalıyor. Kimse size iyi bir anne olduğunuz için aferin demez, ama iyi yazarlar, iyi doktor veya iyi öğretmenler aferin alır” dedi, Kemal SAYAR.
Reklam
“Öğretmen demek, bilgileri aktarırken zihinleri şekillendirmek, o zihinleri planlı bir ilerleyişle basitten karmaşığa doğru götürmektir. Hafızaya yüklenmek yerine zekâya şekil vermek gerekir. İyi hocaların sırrı sorularıyla öğrencinin zekâsına gizlice yol göstermektir, Zekâyı çalıştırmaya yetecek ama tembelleştirmeyecek kadar gizlice” dedi, Jacgues RANCİERE. Hocanın, eğitim sisteminde başarıyı elde edebilmesi için üzerinde bulunması gereken en mühim meziyet adalet kavramıdır. Lehrer İnfo dergisinde öğretmende bulunması gereken nitelikler şöyle sıralanmıştır: Branşını çok iyi bilmeli, adaletli davranmalı ve adaletli not vermeli... Adalet kavramını, adil olmayı sadece maddi ölçülere has kılmayıp manevi sahada da adaleti elden bırakmamak hocalarımuz için de talebelerimizin ruh dünyası için de önemlidir. Talebenin zekâsını işlemek kadar kalbine derin dokunuşlar yapmak hocanın manevi adaleti tesis etmesiyle sağlanır.
“Sermaye birikimi elde edenler süreç içinde selametlerini dünya sistemiyle bütünleşmekte aradı. Tüketim toplumu demek çocukluk yaşını geride bıraktıkları halde çocukça hevesleri terk edememiş insanların toplumu demek. Günlük konuşmalarını otomobillerin veya güneş gözlüklerinin markalarına hasreden insanlara yetişkin denilemez. Çabasız sevgi artık sevgi değil bir duygu yozlaşmasıdır. Sevgisiz çaba artık çaba değil bir sinir hastalığıdır” dedi, Üstad İsmet ÖZEL.
“Küçükken terli şekilde uyanan evlatlarının üşütüp hastalanma ması için sırtına havlu koyan ebeveynler” dedi, meczup ve söyle devam etti sözüne: “Şimdi sağlıklı bedenlerini her türlü hastalıklı ortamlara kendileri sokuyor”.
Ahir zaman harbinde talebelerimizin nefer olarak; alanlarında iyi yetişmiş ve ilgi sahalarında kendilerini geliştirmiş nitelikli birer kalemşör olmalarını temenni ederken altıgen yazı dizisinde adet üzerine bu nesri de bir iktibasla bitirelim... “Şimdilik savunmadayız” dedi, İbrahim TENEKECİ ve şöyle devam etti sözüne: “Bize bir tekbir yeter!”
Reklam
"Saygı olan yerde korku olur ama korku olan yerde her zaman saygı olmaz",dedi, Sokrates
"Herkes gibi olmak, olmayacak bir şey. Herkes gibi olmak, olmamak gibi bir şey..." ~ SEZAİ KARAKOÇ~
''Dinsizin hakkından doğru düşünen müslüman gelir.''
Bu kelime tek başına zikredildiğinde; bakışlar yere düşer, göz pınarları nemlenir, tüyler diken gibi ayağa kalkar, ardında uzunca bir süküt yerini alır ve kalp durmasa da duracak gibi olur. Bu kelime tek başına yazıldığında ardından da üç nokta yan yana gelir; insanın bu hallerini anlatabilmek için. İmla kuralları müsaade etse; bu kelimenin ardından binlerce nokta, binlerce soru işareti ve binlerce ünlem yan yana konulabilse.
Reklam
“Bilginin insan için anlamlı olması, daha doğrusu gerçekten bilgi sözüne layık olabilmesi ancak öğrenildiği zaman kazanç sağlayan ve fakat öğrenilmediği yahut kaybedildiği zaman insanı kayba uğratan özellikte olmalıdır. Sahip olunduğu zaman fayda getirmeyen ve elden gidince insanı zarara uğratmayan bilgi değer sahibi olamaz” dedi, Üstad İsmet ÖZEL.
Dert sahibi olmadan bilgi sahibi olmanın insanı olgunlaştıramayacağını, dava peşinde koşmadan diploma peşinde koşmanın insanı ahlaksızlaştıracağını, iyi örnekler olmadan iyi insanlar yetişemeyeceğini, sözün hafızalarda fazla yer tutmayıp hareketlerin gözlerin önünden gitmeyeceğini anlamadıkça ve hocalarımız bu zihniyette yetiştirilmedikçe eğitim sistemimiz doğru yola girmeyecektir. “Hocada üç sıfat toplandığı takdirde bu sıfatlar sayesinde talebesine vereceği ilimlerin nimeti tamam olur. O sıfatlar şunlardır: Sabır, tevazu ve güzel ahlak...” dedi, İmam-ı Gazali Hazretleri. Hazretin dediği sıfatları açarak usul bilen, adaletli, merhametli, fedakâr, örnek olan, baskısız ortam oluşturan, zorlukla baş etmeyi öğreten, özgür ortam sunan, verimli, hedefleri olan, hikmetli olan, düşünen, keşfeden ve ahlakını en iyi şekilde geliştiren hocalar ile gençlerimiz daha iyi yetişecektir.
“İsrafı çöpe giden bir dilim ekmekle sınırlı tutuyoruz, televizyon karşısında geçen saatleri unutarak.”
Beyan Yayınları
Ortamı sadece bir yaşam alanı, muhabbet yeri, kısa süreli bulunma mekânı olarak görmek yapılabilecek en büyük hatadır. Yansıtıcılığı en keskin olan, büyük ve küçük olmak üzere her boyutta görüntü verme yeteneği olan, karakterlerin şekillenmesini sağlayan yerlerdir ortamlar. Ortamı doğru seçmek, arkadaşları iyi belirlemek gençlerin yetişmesinde çok büyük etkendir. “Çocuğu bulunduğu ortam şekillendirir” dedi, Ahmet MARAŞLI.
"Her derdin bir dermanı olsa da " dedi ,meczup ve şöyle devam etti sözüne "Bazı dermanların hiç derdi olmuyor".
40 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.