En Güzel Kıssa

Fatma Bayram

En Güzel Kıssa Gönderileri

En Güzel Kıssa kitaplarını, En Güzel Kıssa sözleri ve alıntılarını, En Güzel Kıssa yazarlarını, En Güzel Kıssa yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Bireysel hayatımızda karşılaşabileceğimiz ve etkisinden kurtulmak için ömür boyu mücadele edeceğimiz olayların tamamı Hazreti Yusuf aleyhisselam‘ın hayatında bir araya gelmiş ve o, onların hepsinden başarıyla çıkabilmiştir. Bu yönüyle bu kıssanın en azından bir yerinde kendisini bulamayacak hiç kimse yoktur.”
“Kur’an Kıssalarının bir başka hedefi de Kur’an ayetlerinin yaşanabilirliğini göstermektir.”
Reklam
Bitkilerin dahi belli yaşam koşullarında belli özellikler gösterdiğini biliriz. Nasıl olur d insanların şartlarını bilmeden sorunlarına doğru çözüm önerileri getirebiliriz?
Sayfa 143 - TimaşKitabı okuyor
Bazı hastalıkların,mahrumiyetlerin ,kazaların, aksiliklerin bizi nelerden koruduğunu belki de öldükten sonra,kıyamet günü anlayacağız. Kaderin sırrını kıyamet kopmadan çözemeyeceğiz.
İrade ve Kader
Allah ne dilerse o olacak. Sen kendini bırak. Kader karşısında rüzgârın önündeki bir yaprak gibi ol. Zaten ne kadar uğraşırsan uğraş kaderde ne yazıldıysa başına o gelecek," diyerek kulu elinden gelen çabadan vazgeçirmek cebriye ekolünün inancıdır. İslam Ansiklopedisi'nden "İrade" maddesine bakmanızı tavsiye ederim. İnsana
Tedbir ve Tevekkül
Kaderimizde varsa bir imtihan yaşayacağız. O hällde tedbir almamalı mıyız? Tedbir kaderi engeller mi? Tedbir bizim yaşayacağımız imtihanın önüne geçer mi? Tevekkil ve tedbir aranndaki ilişki nedir? Tedbir, kaderin önüne geçmez. Bizim için takdir edilenleri yaşarız, tedbir almakla sorumluyuz. Allahu Teala bize "Niçin böyle bir olay yaşadınız?" diye sormayacak. Deprem örneği üzerinden anlamaya çalışalım. Bir kimse bir devlet dairesinde depreme yakalansa ve vefat etse Allah'ın huzuruna çılığında enkaz altında kaldığı için sorumlu olmaz. Çünkü o binayı kendisi yapmadı. Ama aynı kimse gereken kontrolleri yaptırmadan bir ev satın alsa ve depremde o evin enkazının altında kalsa ihmali nispetinde sorumludur. Depremi engelleyemeyiz ama tedbirimizi almaktan sorumluyuz. Üzerimize düşenden sorumluyuz, sonuçtan değil. Çocuk eğitimi konusunu da buna uyarlayabiliriz. Diyorlar ki: "Çocuğumu on yaşına kadar her yaz camiye gönderdim. Ben elimden geleni yaptım." On yaşına kadar yaz kurslarına göndermekle çocuğumuza karşı annelik, babalık görevimizi dini anlamda yapmış olur muyuz? Çocuk eğitimi deprem konusunda olduğu kadar müşahhas bir örnek değil elbette. Depremde uyulması gereken yönetmelikler var. Binanın o Yönetmeliğe uygun olup olmadığını kontrol edip gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Bu çok somut bir şekilde ölçülebi liyor. Ama çocuk yetiştirmenin somut bir ölçüsü yok. Yeterli anne babalığın ölçüsü nedir?
Reklam
Ebeveynlerinizi, sizi yanlış yöne sevk ettikleri için suçlamanın da bir son kullanım tarihi vardır; dümene geçecek yaşta olduğun an, sorumluluk sana aittir. J.k Rowling
Paradigması yanlış olan bir insandan doğru fikirler çıkmaz.
"Ey İnananlar!Allah için adaleti ayakta tutup gözeten şahitler olun."-Maide Suresi/8-
Yusuf Suresi 5. Ayete istinaden
Hz Yakup " Rüyanı sakın kardeşlerine anlatma sana tuzak kurarlar." der demez hemen ardından "Şeytan insan için apaçık bir düşmandır" diyerek kötülüğü kardeşlerine değil, şeytana izafe etmenin yoluna gidiyor. Burada bize pedagojik bir ilke hatırlatılıyor: " Hiçbir kötü vasfı çocuklarınıza yakıştırmayın." "Şeytana uymak" tabiri kişiliği kötülükle özdeştirmemek açısından son derece isabetlidir. Sen kötü bir insansın demek yerine 'Şeytana uydun, bunu sana şeytan yaptırdı; yoksa sen kötü bir insan değilsin' demiş oluyoruz
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.