Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Erciyes Tutkusu

Yılmaz Gürbüz

Erciyes Tutkusu Gönderileri

Erciyes Tutkusu kitaplarını, Erciyes Tutkusu sözleri ve alıntılarını, Erciyes Tutkusu yazarlarını, Erciyes Tutkusu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
400 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitabın konusu arka kapakta çok iyi özetlenmiş; “Ünlü tarih romancısı Yılmaz Gürbüz, bu yeni eserinde okurlarını 30’lu yıllarda Kayseri’ye bir yolculuğa çıkarıyor. Atatürk döneminde Kayseri’de açılan Sümerbank Bez Fabrikası ile Uçak Fabrikası’nın öyküsü… Bir şehirde verilen sanayileşme mücadelesi……. Erciyes Tutkusu aslında sadece bir şehri değil tüm Türkiye’yi, sadece bir dönemi değil Cumhuriyet tarihini anlatıyor. Romanı okuduğunuzda günümüz Türkiye’siyle çarpıcı bağlantılar da kuracak, “Nereden geldik?” ve “Nereye gidiyoruz?” sorularına yanıtlar bulacaksınız.” Bu kitabı okuyunca, Atatürk'ün vefatından sonra Atatürk'ün çizgisinden sapıldığı yolundaki inancım daha da kuvvetlendi. Şimdi bu kitabın devamı Ankaralı Gelin'i okuyacağım
Erciyes Tutkusu
Erciyes TutkusuYılmaz Gürbüz · İleri Yayınları · 20177 okunma
400 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Güzel Bir Kent Romanı
Erciyes Tutkusu’nda olaylar, Kayseri’li zengin ve köklü bir ailenin çocuğu Muhlis Güllapoğlu’nun çevresinde ve Kayseri’de gelişir. Fransa’ya Hukuk Tahsili yapmak üzere giden, iki yıl Hukuk okuduktan sonra bir hocasının “Felsefe bilmeden Hukuk bir anlam ifade etmez” şeklindeki sözlerinden etkilenerek,hukuk tahsiline ara verip iki yıl Almanya’da
Erciyes Tutkusu
Erciyes TutkusuYılmaz Gürbüz · İleri Yayınları · 20177 okunma
Reklam
Tayyare Fabrikasının İlk İşçileri
Motor montajı, uçağın gövde ve kanat yapımı ile elektrik, kaynak işleri bir mühendisin tek başına yapabileceği işler değildi. İlk sıralarda bu işlerin uzmanlarını bulmak zordu. Bu işçilerin bulunması için Kazancılardan, Kapalı Çarşı'ya, bedestenlere kadar yanlarına Belediye Başkanı Sefa Bey'i de alıp dükkan dükkan gezmişler çırak, kalfa, usta belirlemişler, onları fabrikaya işçi olarak almışlardı. Bunlar hayatlarında uçak görmemiş marangoz, çilingir, bakırcı, kalaycı, elektrikçi gibi meslek mensuplarıydı.
Kasa, masa, nisa
İnsan için üç ihtiras tehlikelidir: Birincisi para, mal , mülk, zengin olma ihtirası, ikincisi makam, mevki, şan, şöhret ihtirası, üçüncüsü de helal olmayan cinsi, bedeni arzular ihtirası..
Sayfa 281Kitabı okudu
Kayserililerin ticareti beceremeyen çocuklarını okutması
Babası lisedeyken tezgaha oturtmuş bir hafta sonra "oğlum sen ticaret yapamazsın" deyip küçümsenerek yüksel tahsile göndermişti. O istemediği halde babası bir de "avukat olacaksın" diye tutturmuştu. Bu mesleği sevmiyordu. Ama okuyor öğreniyordu.
Yalnızlık, aşk ve akıl
insanın yalnızlığını bilmemesi zayıflığıdır. Yalnız olduğu için aranır ve aşka koşar. Aşk yalan içinde yalandır. Kendini aldatmadır. Çünkü aşk bilgiye rehavete sokar. Bilgi akıldır. Akıl uyanırsa aşkı boğar...
Reklam
Fayton; Hacı KIlıç, Sahabiye, Hunat Camii ve medreselerinin önünden geçerken hiç konuşmadan bu tarihi eserleri seyreden Martha nihayet konuştu; - Erciyesin dinlendirişi kadar bu eserler de güzel.
Akraba Evlilliği
Baban senin yaptığın hataları affeder ama hayat affetmez. Ben sana ergen olduğunda ne dedim? "Aklını başına topla... Beşik kertiğini reddet... Sözlenme, nişanlanma..." dedim., dinlemedin amca kızınla nişanlandın....... Bak Pullukçuların haline... Mal mülk yabancıya gitmesin diye dayı-teyze çocukları evlendi de ne oldu? İki çocukları da sakat doğdu. Biri kötürüm, öbürü ahraz...
Ankara ve Kayseri
Mustafa Kemal Paşa Osmanlı devletinin hatalarından ders almış bir devlet adamı. Önce başkentini düşman harp gemilerinden uzak, güvenli bir yere, Orta Anadolu'daki Ankara'ya aldı. Bez Fabrikasını ve Uçak Fabrikasını da aynı güvenlikteki Kayseri'ye yaptırdı.