Erdem Beyazıt

1 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Her oluş bir sebebe bağlıdır. Hiçbir şey nedensiz değildir. Zamanlar ve dönemler, renkler taşırlar. Renklerin oluşu, tonları, seslerin ritimleri, usulleri ve tarzları da bir nedene bağlıdır. Aydınlık ruh, aydınlıktan beslenir. Bir medeniyete şiir, gül ve arılık sunan ruh onu kendisiyle birlikte büyütür. Şiirle kayıt düşmek başlı başına bir incelik ve özgünlüktür. Çağın ruhuna dadanmış karanlıkları dağıtmanın bir yolu vardır. Bunun yolu da güçlü bir soluk, bir ses, bir içlenişten geçer. İşte bu da Erdem Bayazıt’ta vardır. O, içimizin hazin seslenişini yüksek sese dönüştüren, şiir sesiyle karanlığa keskin yıldırımlarla şavkıyan güçlü bir sestir.
Kitabın Konusu:
90 sayfa

SEBEPLERE SESLENEN ŞAİR:ERDEM BAYAZIT
90 syf.
Puan vermedi
Ali Haydar Haksal’ın son kitabı olan Erdem Bayazıt 2024 mayıs ayında Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları arasında yayımlandı. Kitap Adil Erdem Bayazıt’ın anlatıldığı monografik bir çalışmadır. Monografi
Erdem Beyazıt
Erdem BeyazıtAli Haydar Haksal · Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları · 20242 okunma

Ali Haydar Haksal
Ali Haydar HaksalYazar · 42 kitap
1951'de Bingöl'de doğdu. Erzurum'da Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Marmara Üniversitesi, İlâhiyat Fakültesi İslâm Düşüncesi Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. "Kur'an-ı Kerim'de Güzel Kavramı" üzerine tez hazırladı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Yedi İklim dergisinin kurucuları arasında yer aldı. Ali Haydar Haksal; ilk çalışmalarını yerel gazete ve dergilerde değerlendirdi. Mavera, Yönelişler, İslâm, Kayıtlar, Yedi İklim, Hece, Yansıma, Yeni Devir, Milli Gazete gibi dergi ve gazetelerde öyküleri yayımlandı. Milli Gazetede köşe yazarlığı yapıyor. Sesim Bana Yetmiyor adlı öykü kitabı ile Türkiye Yazarlar Birliği 1987 yılı Hikâye, Yitik Yaşamın Güncesi adlı romanıyla Tuzla Belediyesi Roman Yarışmasında ikincilik ödülünü aldı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.