Tarih, Hukuk, Dış Politika ve Toplum

Ermenistan

Soyalp Tamçelik
7/10
2 Kişi
2
Okunma
2
Beğeni
645
Görüntülenme
Soğuk Savaş sonrası dönemde uluslararası sistemde yaşanan baş döndürücü değişim, kendini yeniden yapılandırmaya ve sistemin önemli bir aktörü olarak konumlandırmaya çalışan Türkiye'nin önüne birçok fırsatlar çıkarmıştır. Ancak bu ortamda Türkiye'nin sorun çözmek adına attığı her adım, yeni sorunların çıkmasına da neden olabilmektedir. Buna göre sonuçları yıllar sonra ortaya çıkması beklenen güncel politik gelişmelerin analiz edilmesi gerekli bir hal almıştır. Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin akademik misyonuna uygun olarak uluslararası güncel sorunları ve gelişmeleri yakından takip etmek başlıca amaçlarımızdan birisi olmuştur. Bundan hareketle bölümümüz öğretim üyelerimizin ve araştırma görevlilerimizin ortak çabaları çerçevesinde 1915 olaylarının 100. yılında önemli bir sorun olarak gündeme gelen ve Türk dış politikasının süregelen sorunlarından birisi olan "Ermeni meselesiyle" ilgili olarak özgün bir çalışma yapma ihtiyacı hissettik. Ermenistan'ı çeşitli yönlerden incelemeye ve Türk-Ermeni ilişkilerini farklı bakış açılarından analiz etmeye çalıştığımız bu kitap, uzun süren araştırmalardan, saatlerce süren toplantılardan ve aylarca devam eden değerlendirme ve geribildirim sürecinden sonra siz değerli okuyucularımızla buluşmuştur. Uluslararası İlişkiler teorileri, Siyasî Tarih perspektifi, Uluslararası Hukuk ve Politika açısından inşa edilen bu kitap, hukuktan ekonomiye, çeşitli kuramlardan modernleşmeye, etnisiteden kimliğe, dinden toplumsal belleğe kadar pek çok konu farklı bakış açılarıyla ele alınmıştır. (Arka Kapaktan)
658 sayfa

Yorumlar ve İncelemeler

658 syf.
7/10 puan verdi
Ermenistan; Tarih, Hukuk , Dış Politika ve Toplum
Uzun yıllardan beri ülkemizin gündemine girip kendi başına gündemi belirleyen ve dış politikada sürekli karşımıza çıkarılan “Sözde Ermeni Soykırımı” hakkında bir çalışmanın olması zorunlu olmuştur. Osmanlı Devleti’nin soykırım yaptığı, bir milyona yakın ermenin soykırıma tabii tutulduğu iddiaları ile ülkemiz üzerinde baskı oluşturulup toprak ve tazminat talep edilmiştir. 1915’ten günümüze arşivlerin açılarak kapsamlı ve belgeli bir çalışmanın eksikliğini ülke olarak hissettik. Bu çalışmada bu iddialara cevap verme gayreti içerisinde olan kitap incelemesi yapılmaya gayret edilecektir. İlk olarak Osmanlı Devleti’nin zorunlu tehcire tabi tutma gerekçelerini açıklayıp ardından bu duruma sebep olan durumları incelemeye çalışılacak daha sonra Ermenilerin kurduğu teşkilatlara değinilip diasporanın etkisinden bahsedilecek ve Ermenilerin siyasi kimlik kazanmaları incelenecektir. Devamını okumak için millidusunce.com/ermenistan-tari... adresini ziyaret edebilirsiniz.
Ermenistan
ErmenistanSoyalp Tamçelik · Gazi Kitabevi · 20152 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Soyalp Tamçelik
Soyalp TamçelikYazar · 5 kitap
Kıbrıs doğumludur. Gazi Üniversitesi’ni birincilikle bitirmiştir. Yükseköğretimi boyunca “KKTC Yüksek Başarı Bursu” alarak sürdürmüştür. Tarih ve Uluslararası İlişkiler alanında olmak üzere iki ayrı dalda Yüksek Lisans yapmış ve bölümünden birincilikle mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi’nden eğitim alarak, AB ve Uluslararası İlişkileri uzmanlığını birincilikle bitirmiştir. Ankara Üniversitesi’nde doktoraya başlamış, Hukuk, SBF ve DTCF’nden ders alarak Tarih ve Uluslararası İlişkiler disiplininden iki farklı yeterlilik sınavını vermiş ve ders dönemini başarı ile tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi sınavını kazandığından, tez döneminin son altı ayında İİBF Uluslararası İlişkiler bölümüne intisap etmiştir. Türkiye’de uzun bir süre Milletvekili ve Bakanlık danışmanlığı yapmıştır. Aynı zamanda belli bir dönem KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın siyasî ve diplomasi danışmanlığını icra etmiştir. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası nitelikli 14 kitabı, ulusal/uluslararası birçok hakemli dergide ve kongrede basılmış 120’den fazla makalesi ve bildirisi yayımlanmıştır. Bunun ilgili olarak 10 başarı belgesi ve birçok ödülleri bulunmaktadır. İlgi alanları; Uluslararası İlişkiler teorileri, siyasî tarih, Türk Dış Politikası, diplomasi tarihi, Osmanlı siyasi tarihi, AB, Kıbrıs, Yunanistan, Kültürel Değişmeler, Sosyolojik Doktrinler, Güvenlik Stratejileri, Kamu Diplomasisi ve Afrika çalışmalarıdır. Halen Gazi Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler bölümünde Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürmektedir ve birçok devlet kurumunda müşavirlik yapmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.