Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eşeğine Ters Binen Bilge

Mustafa Şahin

Eşeğine Ters Binen Bilge Gönderileri

Eşeğine Ters Binen Bilge kitaplarını, Eşeğine Ters Binen Bilge sözleri ve alıntılarını, Eşeğine Ters Binen Bilge yazarlarını, Eşeğine Ters Binen Bilge yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nasreddin Hoca’nın bu fıkrasında günümüzde dillendirilen, tartışılan eğitim - öğretim dört duvar arasında başlayıp bitemez diyerek öğrenmeyi zaman ve mekânla sınırlı tutma-yan, eğitimin her zaman, her yerde, devamlı olabileceğini savunan “duvarsız okul” modelini, yaşadığı 1200’li yıllarda ya-şama geçirdiğini görüyoruz. Ülkemizde “duvarsız okul” modelini yaşama geçiren ilk üniversitenin ise Hoca’nın doğduğu şehir olan Eskişehir’de (Açıköğretim) olması acaba sadece bir rastlantı mıdır?
291 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Şair: “Gençlik tutulmaz elle. Geçirme boş emelle.” Derken bize emanet edilen hayatı boşa geçirmememize dikkat çekiliyor! İnsan ibnü’l-vakt (vaktin oğlu) olmalıdır. Dolaysıyla hayatını boşa geçiren, ahiret hayatına hazırlık yapmayan bindiği dalı kesmiş olmuyor mu? Nasreddin Hoca, bu fıkrasıyla sadece bizlere değil, se-sinin, sözünün ulaştığı herkese kendine has üslûbuyla yüzyıl-lar öncesinden sesleniyor: “Bindiğiniz dalı kesmeyin.”
Eşeğine Ters Binen Bilge
Eşeğine Ters Binen BilgeMustafa Şahin · Çınaraltı Yayınları · 20138 okunma