İnsanın Sağlık Aurası

Etheric Double

Eterik Beden - Arthur E. Powell
2022 5. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2022 22:01
Eterik beden, Kuran-ı Kerim'de geçen Kaf Suresi 16. ayetteki; "İnsanı biz yarattık ve elbette içinden geçenleri biliriz; sağında solunda oturmuş iki alıcı (yaptıklarını) alıp kaydederken biz ona şah damarından daha yakınız." İfadesindeki, bize şah damarımızdan daha yakın olan, her insanın aynaya baktığında görebildiği fiziksel bedenini oluşturan, asıl şablon olan ikinci bedeni olmakla birlikte “şah damarından daha yakınız” ifadesiyle işaret edildiği üzere kesin bir ayrım yoktur. Fiziksel beden ve eterik beden içiçedir. Çevreden gelen uyaranlar sinir sistemi aracılığıyla fiziksel bedenin azalarına yansır. Zihin tarafından çözümlenir ve algılayanın kapasitesinde bulunanların niteliğine göre zihinde sembolize edilir. Bu ifadelerin anlaşılabilmesi için bilinmesi gereken bir husus var ki o da fiziksel bedenin ebedi kaynaktan yansıyan ruhun son hali olduğudur. Fiziksel bedenden ruh oluşmaz. Ebedi kaynaktan yansıyan ruh, belirli merhalelerden geçip bedenler oluşturarak en son Dünya adını verdiğimiz varoluş planında fiziksel bedenini oluşturur. Her İnsan; fiziksel beden, eterik beden, astral beden gibi yedi adet bedenle mevcuttur. Bununla birlikte sıradan bir insan, algılarının sınırlılığından dolayı sadece fiziksel bedeni görebilir. Eğer bir insan algılarını eğitip, bu bedenleri algılayacak bir bilinç oluşturursa fiziksel bedenin ötesindeki bedenler algılanır, bilinçli olarak ulaşılır hale gelir. Mevlana Celaleddin Rumi’nin; “Gözler, perdeleri delip hakikati görmeye başladı mı, bu nur onun nuru olur artık. Bu nura sahip olanlar dışa bakar; ama içi görürler.” Sözü bahsedilen durumu sembolize etmektedir. Eterik bedeni algılamak için aslında oldukça basit bir yöntem mevcuttur. İki elinizin parmaklarını birbirine bir santim mesafe kalacak kadar yaklaştırırsanız, bir süre sonra
Felsefe-Düşünce
Eterik BedenArthur E. Powell · Hermes Yayınları · 202124 okunma

Arthur E. PowellYazar · 0 kitap
Arthur Edward Powell, 1900'lerin başlarından itibaren kitapları yayınlanan bir Teosofistti. Helena Blavatsky, Charles Webster Leadbeater ve Annie Besant'ın başlıca ezoterik eserlerini inceledi.