Bilim tarihi, metodolojisi ve evrim ile ilgili güzel bir başucu kitabı. Biyolojik bilgi bombardımanı yok ya da terminoloji yok. Yazarın dili çok sade, kitap akıcı ve anlaşılır. Eğer evrim ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz kitabın içinde birtakım kitap önerileri de var bakabilirsiniz.
Kitabın sonunda kendinizi Anaksimandros'u, Sokrates'i, Platon'u, Aristo'yu, Darwin'i uzaktan izliyor gibi hissedeceksiniz. Bununla beraber bilimin buraya kadar kolay gelmediğini, ilerlemek için Anaksimandros kadar zeki, Darwin kadar cesur, Aristo kadar kıvrak zekalı, Da Vinci kadar dahi, Linnaeus kadar sistematik olunması gerektiğini fark edeceksiniz.
Kitapta eleştirdiğim iki konu var:Birincisi, embriyolojiye hiç değinilmemesi. Evrimi anlamak için embriyolojiye de bir bakmak lazım çünkü insan embiryosunun gelişimi ile birçok canlınınki benzemektedir.
İkinci konu ise evrimin yanlış anlaşıldığı bölümde ahlak ve erdem konusunda fikir beyan edilmesi. Zira tarih bir bilimdir ve bilim bize neyin etik, ahlaklı ve erdemli olduğu konusunda bize fikir veremez,bir taraf tutamaz. Öjeni ve sosyal darwinizm kötü olabilir yazara göre ama bunu bize görüş beyan edemez şayet bir bilim kitabı yazmış ise.
Sonuç olarak, güzel bir kitap ve başarılı. Eğer bilim ve evrim tarihi okumak isterseniz okumanızı şahsen öneririm.