Fable, #1

810 üzerinden
662 kişi
2022 5. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2022 21:22
"Yalancı olduğundan değil. Bu adada herkes yalancıdır. Senin sorunun Fable, iyi bir yalancı olman." Kitaptan beklediğim hikâye tam olarak böyle bir hikâye değildi. Ama okurken keyif aldım mı? Kesinlikle! Çok çok sürükleyici ve akıcıydı. İlk sayfalarda alışmakta biraz zorlansam da sonrasında elimden bırakamadım. Zaten uzun süredir fantastik okuyan biriyseniz kitaptaki dünya size farklı gelmeyecektir. Krallığı Öldürmek ve Kargalar Meclisi esintilerini çok hissetmemin yanı sıra; kendine özgü olay örgüsü bende merak uyandırdı. Fable başta olmak üzere tüm karakterler de başlı başına insanın ilişki kurabileceği tiplerdi. Fable&West ikilisine bayıldım; o nasıl kimya... ‍️ Sonu öyle bitti ki ikinci ve son kitap için inanılmaz sabırsızlanıyorum! Lütfen bir an önce çevrilsin! 🫶 8,5/10
2022 6. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2022 13:08
Yabancı okurlarda çok sık gördüğüm, ayılıp bayılan bir kesim vardı bu kitap için ama kitap ülkemizde çıkar çıkmaz okuyanların bazılarının yorumunu bekledim, iyiki de beklemişim, çünkü sıfır beklentiyle başladım kitaba. Fable'ın babası onu bir adada yalnız başına terk edip gitmesinin üzerinden tam 4 yıl geçmiştir. Bu süre zarfında Fable kendi ayakları üstünde durarak kendini ticaretin içinde bulmuştur. Yapmak istediği tek bir şey vardır o da Saint'i bularak kendi hakkı olanı almaktır. Konusu geneliyle bu şekilde. Yazar gemicilik terminolojisini çok iyi kullanmıştı. Denizdeki faaliyetleri, nasıl ticaret yapılması gerekildiğini okuyucuya düzgünce aktarabilmeyi başarmıştı. Bu konuda tebrik etmem gerekiyor açıkçası. Kitaptaki deniz havasını buram buram hissettim yani. Onun dışında tek olumsuz taraf kitabı okumaya başlar başlamaz karakterlerle bütünleşmemiş olmam. İlk 100 sayfa hiçbir şekilde karakterlerle bağ kuramadım. Kitap zaten 280 sayfa :') Kitapta Marigold'un sırrını da öğreniyoruz, West'in Fable'ın hayatındaki yerini de net olarak görüyoruz. Yazardan böyle bir gidişat beklememiştim, benim için güzel bir plot-twist oldu. Kitapta sadece %5 aşk var diyebilirim arkadaşlar. Bu durum beni üzmedi, slow-burn seviyorum nasıl olsa. Zaman öldürmelik kısacık bir kitap. Kitapla kalın. ️
Fable hakkında:
2023 18. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2023 12:23
Kitabı okurken eğlendim zaten kısacık bir kitaptı. Aşk ikinci plandaydı daha çok karakterin hedefine odaklıydı. Olaylar tahmin ettiğim şekilde ilerledi pek şaşırtmadı bu yüzden. Evren biraz daha genişletilse ve karakterler arasındaki iletişim/bağ daha çok gösterilseydi sanırım şimdikinden çok hoşuma giderdi. İkinci kitabı da okuyacağım çünkü güzel bir noktada bitti ilk kitap. Çerezlik bir kitaptı, sevdim. Fable Adrienne Young
Fable Kitap Yorumu
2022 22. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2022 00:00
3,5⭐/5 Fable çoğu insanın deli gibi merak ettiği, yurt dışında da aşırı ilgi gören bir kitaptı. İtiraf ediyorum, kitap bu süre içinde hiç ilgimi çekmemişti ama madem çevrilmiş niye şans vermeyeyim dedim. Yani niye vermeyeyim?? Fable, babasının gemisinin batması sonucu annesini kaybediyor ve bu kaza sonrası ne yapacağını bilemeyen babası tarafından bir adaya terk ediliyor. Yapması gereken şey kağıtta basit, kendi imkanları ile ana karaya yani babasının yanına dönmek, böylelikle hakkı olanı alabilecek. Fable da denizden değerli taşlar çıkarak geri dönmesine yetecek kadar parayı biriktirmeye çalışıyor. Roman da bu parayı denkleştirmesi ile başlıyor. Kitabın konusu aslında (özellikle korsan/deniz temalarına bayılanlanlar için) aşırı ilgi çekici. Ama ben kitabı okurken bu heyecanı hissedemedim. Evrenin "fantastik" kısmı çok arka planda kalmıştı, kitabın fantastik diye tanıtılmasını gerektirecek kadar öge yoktu. Kitabın başlangıcında gereksiz şeylerin üstüne fazla durulmuş, ileride gerçekleşecek olaylar içinse çok az hazırlık yapılmıştı. Bir daha karşımıza çıkmayacak (ya da 2. kitapta mı varlar??????) karakterleri sayfalarca okumak yerine adadaki West hakkında daha fazla şey öğrenebilirdik. (Fable niye bu adama bu kadar güveniyor mesela? Kızın iç monologu haricinde adama güvenmemizi gerektirecek bir durum yok, ki bu da son 80 sayfaya kadar çocuktan bir bokluk beklememe sebep oldu boşu boşuna ) Kitabın ortaları aşırı eğlenceli ve güzel geçse de sonu aceleye gelmiş gibiydi. Son 50-80 sayfa; 150 sayfa uzunluğunda olsaydı her şeyi daha iyi kavrar, kafamıza otururduk. spoiler özellikle West ve Fable'ın ilişkisi aşırı hızlıydı ve neredeyse hiçbir şeyin üzerine kurulmuştu. ahahaha sana 3 yıldır aşığım diyen karakterin bir iki yıl önceki hallerini niye görmüyoruz ya niye ಥ‿ಥ
Kitap Yorumu
2022 18. kitabı
Okunma: 06 Mart 2022 21:57
Fable babası tarafından yaralı bir halde bir ada da terketildiğinden beri tek şeyin hayalini kurdu ve o şey için çalıştı, babasını bulup verdiği sözü tutmasını sağlamak. Fakat bu onun dört yılına mal oldu. Güzel macera dolu bir kitap ama öyle bir yerde bitti ki. Umarım devam kitabı vardır ve bir an önce çıkar.