Jack McEvoy #3

Fair Warning
9781409199090
İngilizce

2023 45. kitabı
@michaelconnellybooks un eşsiz serilerinden biri ve benim Renee’den sonra en sevdiğim kahraman olan #jackmcevoy un üçüncü macerası #örümcekkuşu nda Jack artık AdilUyarı isimli bir internet sitesinde haber kovalıyor. (AdilUyarı gerçekten var ve sahibinin adı da gerçekten kitaptaki gibi Myron Levin) 419 sayfalık kitabı 24 saatte bitirerek kendi rekorumu da egale ettim. Hem de bu sıcakta O kadar iyiydi işte Bir akşam evine döndüğünde çok uzun süre önce tek seferlik bir ilişki yaşadığı kadının öldürülmesi sebebiyle kendisini bekleyen iki dedektifi kapısında bulur. Kadının AOD denen boyun kırılması nedeniyle öldüğünü öğrenir. Birini öldürmek için pek kolay bir yöntem değil takdir edersiniz ki. İçindeki gazeteci şeytanları onu dürter ve ölen kadının yakın arkadaşına söylediği bir cümle onu araştırmaya iter. Yaptığı araştırmalar sonucunda ölen kadının DNA örneğini GT23 isimli bir şirkete gönderdiğini öğrenir. Öğrendikleri bununla sınırlı kalmaz. Boynu kırılarak ölen ve kaza olarak kayıtlara geçen ölümlerin kurbanlarının da aynı şirkete DNA örneği verdiğini öğrenince GT23 şirketi Jack’in radarına girer. Elbette yine yalnız değildir. Tabii ki biriciği Rachel Walling’in kapısını çalar. Hem bu ölümlerin sırrını çözmek hem de Rachel’in yeniden kalbini kazanmak ister. Connelly yine yapmış yapacağını. Her romanında muhakkak güncel bir meseleyi yazan yazar bu kitabında da genetik testlerin endüstrisinin ne kadar başı boş olduğunu, devlet politikalarının olmayışını ve bunun sonucu olarak insanların başına gelebilecek en büyük felaketleri yazmış. Açıkçası ben bir tırstım. Eğer siz de bir yere DNA örneği vermeyi düşünüyorsanız önce bu kitabı bir okuyun ya da ülkenin bu konudaki güvenlik politikalarını muhakkak inceleyin. Ben mi? Ben daha kan bile kolay kolay
2025 53. kitabı
Okunma: 26 Mart 2025 16:37
Örümcek Kuşu 3 kitaplık serinin son kitabi bitti, bence devamı gelir ucu açık sekilde bitti. Muhteşem suç muhabirimiz Jack McEvoy; muhabirliği bırakmış, yolsuzluklara karşı mücadele veren bir haber sitesinde işe başlamıştır. Tina ismindeki kadın, tek gecelik ilişki sonrası Örümcek Kuşu tarafından boğularak öldürülür. Olay kurbanla tek gecelik ilişki yaşayan Jack'e patlar ve olaylar karmaşıklaşır. Bunun üzerine gazete sahibi yanına Emily isminde birini verir ve derinlemesine araştırma başlar. Kurbanlarını genetik analiz yaptıran kadınlar arasından seçen katil, Jack'in sistemde açık bulmasıyla birlikte karanlık dünya açığa çıkar. Rachel Walling ile tekrar iş birliği yapan Jack için heyecan verici bir dosya yıllar sonra tekrar elindedir. Örümcek kuşunu arayan bir ekip zaman kazanmak için gönüllü olarak DNA örneği veren Jack'e suçu atmayı planlar. Genetik analiz şirketleri­ne verilen DNA örneklerinin güvenliğini araştıran bir haber üzerinde çalıştığını ifade ederek kişiler ve kurbanlar hakkında bilgi toplama baslarlar. Her bilgi kırıntısıyla birlikte kurban sayısı artarken amaçları artık Örümcek Kuşunu etkisiz haline getirmektir. Kim bilir belkide Jack tekrar katilin nefesini ensesinde hissedecektir. -...bazı insanların kaderleri böyleydi, aynı şarkıyı bozuk bir plak gibi defalarca çalmaya mahkûmdular.
2024 31. kitabı
Kitabın konusu ne kadar ilgi çekici olsa da yazar bu potansiyelin tam olarak hakkını vermememiş gibi. Bir polisiye romanının en can alıcı noktası katilin kimliği iken bunun son 10 sayfaya bırakıp, belirsiz şekilde sonlandırması inanılmaz hayal kırıklığı yarattı bende. Ana karakterin hayatına çok fazla dalmış, aynı şekilde gazetecilik kimliğini sürekli öne çıkarmış. Beni tatmin eden bir roman değildi
2025 3. kitabı
Kahramanımız daha önce bir gece beraber oldugu kadının olumunde şupheli görülmesi üzerine olaya el atıyor ve dna analizi yapan bir şirketten elde ettigi bilgilerle kadınları olduren bir seri katilin peşine düşüyor. Yeterince heyecan vermeyen ve belirsiz bir katille yetinen bir kitap olmuş.
Polisiye / Gerilim
Örümcek KuşuMichael Connelly · Nemesis Kitap · 202368 okunma
Örümcek kuşu iyi bir kitap
2024 5. kitabı
Kitabı bitirir bitirmez yorum yapıyorum keyifle okuyabilirsiniz.Kısa sürede biten anlaşılır bir dille yazılmış fakat karakter yoğunluğu bazı yerlerde beni sıktı kitabın ortaları biraz yavaş geçsede sayfalar birden hızlanabiliyor.eşsiz bir kitap değil ama güzel bir kitap okunulabilir.

Michael ConnellyYazar · 32 kitap
Michael Connelly (21 Temmuz 1956, Philadelphia, Pennsylvania) dedektiflik romanı ve diğer suç kurgusu alanlarında yazan ABD'li yazar. LAPD dedektifi Hieronymus "Harry" Bosch ve suç uzmanı Mickey Haller karakterlerine ilişkin eserleri vardır. Yapıtları, 35 dile çevrilmiş, kendisine "Yılın Gerilim Yazarı" ödülünü iki kez (2003 ve 2004) getirmiştir. Connelly, aynı zamanda eski bir Los Angeles Times polis muhabiridir. Romanlarında geçen mekanlar da Los Angeles'taki mekanlardır.