Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Farklı Gelişen Çocuklar

Kolektif

Farklı Gelişen Çocuklar Sözleri ve Alıntıları

Farklı Gelişen Çocuklar sözleri ve alıntılarını, Farklı Gelişen Çocuklar kitap alıntılarını, Farklı Gelişen Çocuklar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İşitme Yetersizliği: İşitme duyarlılığının kısmen veya tamamen yetersizliğinden dolayı konuşmayı edinmede, dili kullanmada ve iletişimde güçlük nedeniyle bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun yönde etkilemesi durumudur.
0-2 Yaş Duyu-Hareket Zekası
Bir merhalede zihinsel faliyet, duyular yolu ile doğrudan (vasıtasız) deneyimlere bağlıdır.
Reklam
Anne - babanın değişime açık olması, yenilikleri izlemesi ve çocuğundan da öğrenebileceklerinin olduğunu bilmesi gerekir. Anne - babalar çocuklarını etkiledikleri gibi çocuklar tarafından da etkilenmektedirler.
Bebekler yaşamlarının altıncı ayında bakımlarını üstlenen kendilerinden ayrı kalmak istemedikleri bir yetişkine yönelirler ve bağlanırlar.
Eğitimde temel amaç, çocuğun çevresini ve kendini tanımasına ve kendini gerçekleştirmesine yardımcı olmaktır.
Normal nedir?
çocuk psikolojisi ve gelişimini anlatırken ''normal" ve "normal olmayan"ın ne olduğu üzerinde durmak gerekir. "Normal" çok da kolay tanımlanmayan, oldukça göreceli bir kavramdır. Bir çcuğa, bir insana ait bir özelliğin normal gelmesi; o özelliğin o çağ insanının "sık raslanan" bir özelliği olduğu anlamına gelir. o halde "normal" terimi bir anlamda "sık rastlanan" demektir. Başka bir ifade ile çocuklar, ergenler ve yetişkinler ölçülebilen özellikleri bakımından incelendiklerinde ve bu özellikleri grafiklendirildiğinde, bu ölçülebilen özelliklerinin neredeyse 2/3 oranındaki bir çoğunluğunun ortalarda yığıştığı görülecektir.
Reklam
Çocuğun içinde yaşadığı aile, yakın çevreyle ve toplumdaki diğer insanlarla kurduğu etkileşim, ele alınış biçimi, ona verilen değer, kişiliğine duyulan saygı haklarına gösterilen riayet kendisine duyulan güven, çevredeki kişilik özelliklerini gözleme şansı, kişiliği şekillendiren sosyal etmenlerdir.
Görme Yetersilziiği: Görme gücünün kısmen ya da tamamen yetersizliğinden dolayı, bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilemesi durumudur. Ortopedik Yetersizlik: İskelet, kas ve eklemlerdeki hastalık, bozukluk ve yetersizlikten dolayı bireyin eğitim performansının uyumunun olumsuz yönde etkilemesi durumudur. Sinir Sisteminin Zedelenmesi ile Ortaya çıkan Yetersizlik: Gelişim sürecinde oluşan nörolojik bozukluğunun, bireyin eğitim performansı ve sosyal uyumunu olumsuz yönde etkilemesi durumudur. Dil ve Konuşma Güçlüğü: Sözel iletişimde farklı seviye ve biçimlerde ortaya çıkan aksaklıklar ve düzensizlikler nedeniyle dil kullanımı, konuşmayı edinme ve iletişimde güçlüklerin, bireyin eğitim performansı ve sosyal uyumunu olumsuz yönde etkilemesi durumudur. Özel Öğrenme Güçlüğü: Dil yazılı ya da sözlü anlamak ve kullanabilmek için gerekli olan bilgi alma süreçlerinin birinde beya birkaçında ortaya çıkan ve dinleme, konuşma, okuma, yazma, heceleme dikkat yoğunlaştırma ya da matematiksel işlemleri yapmada yetersizlik nedeniyle bireyin eğitim performansı ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilemesi durumudur.
Özel eğitim, en basit anlamıyla özel gereksinimleri olan bireylerin bireysel farklılıkları ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitilmesine ilişkin uygulamalardır.
Çocuk için yemek yeme duygusal ihtiyaçların doyurulduğu bir süreç olduğu kadar aile içi sosyal etkileşimin arttığı ve çocuğun sosyal davranışlar öğrendiği ortamlardır.
Reklam
Yemek yeme alışkanlığı kazandırmak için 2 yaşından itibaren çocuüun kendi başına yemek yemesine fırsat verilmeli anne eli ile çock beslenmemelidir. Çocuğun yemek yemesini kolayştırmak için bazı yardımlar yapılabilir ama baskı ve zorlama çocuğun direnmesine ve yemeği reddetmesine neden olabilir.
Bu merhalede üstün öğrenme modeli sezgiseldir. Çocuklar farklı kelimeler çıkarmaya çalışırlar ve sesleri taklit etmekten zevk alırlar.
Çocuk 1,5 -3 yaşlarnda kas kontrolü kazanır; tutup bırakabilir ve bunlarla özerk, bağımsız davranışlar kazanma alıştırmaları yapar. Bu dönemde yetişkinin engellemelerine karşı çıkar ve bu yüzden 2,5 yaş civarındaki çocuğun içinde bulunduğu evreye ''olumsuzluk dönemi'' denir.
Hayatın ilk yılları, insan kişiliğinin temel taşlarının atıldığı en önemli dönemdir.
Zgot büyümeye ve bölünmeye balşlar. Döllenmiş yumurta spermden gelen 23, ovumdaki 23 kromozomla birlikte 46 kromozom taşır. Bu, yeni doğacak olan bebeğin bütün katılımsal mirasını içerir. Vucudumuzdaki her hücre, döllenmiş yumurtamızdaki orjinal hücredeki kromozomların aynısına sahiptir.
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.