Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam ve İlim Serisi Nu. : 7

Fatiha'nın Kırk Yorumu

Haluk Nurbaki

Fatiha'nın Kırk Yorumu Sözleri ve Alıntıları

Fatiha'nın Kırk Yorumu sözleri ve alıntılarını, Fatiha'nın Kırk Yorumu kitap alıntılarını, Fatiha'nın Kırk Yorumu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bin küsur senedir İslamiyet'i yok etme çabalarına rağmen, onun teslimiyet içindeki bereket sırrı nüfus açısından en büyük sayıya ulaşmıştır.
Sayfa 112 - Damla YayıneviKitabı okudu
Zaten farkında olmayarak nefes alışlarımızdaki Hu, Allahʹın isminin otomatik tekrarıdır. Yani yeni bir saniye yaşayabilmek için Allah ismini; Huʹyu dakikada on altı kez tekrar zorundayız.
Sayfa 33 - Damla YayıneviKitabı okudu
Reklam
Hazreti Ali efendimiz bir beytinde bu âlemi şöyle tarif etmiştir : İlacın kendinde, farkında olmazsın. Derdin de kendinde, fakat görmüyorsun. Sanırsın ki sen sâde küçük bir cirimsin; Halbuki, sende dürülmüș en büyük âlem.
DALLÎN: Manevi âlemde dalâletin asıl simgesi, Efendimizi bilemeyen, tanıyamayan demektir. MAĞDUBİ: Yaratılıştan ahlâk‐ı Muhammedî çizgisine ters düşen demektir.
Sayfa 20 - Damla YayıneviKitabı okudu
Nitekim Allah kendi güzelliğini seyretmek ve bilinmek arzusuyla yarattığı evrende Oʹna, «evet, sen Rabbimsin» diyen insanoğlu, otomatik bir enfüs niteliği taşımaktadır.
Sayfa 85 - Damla YayıneviKitabı okudu
Halbuki insanı tüm yüceliklerden, hatta imandan koparan şey bu benliktir.
Sayfa 108 - Damla YayıneviKitabı okudu
Reklam
Dâllîn: Kendi varlığının yanılgısında kalarak gerçekleri saptırmış olmak. Nefsin işte ikinci özelliği, evrendeki tüm kuvvetin, yazgı sisteminin ve kaderin büyük Yaratıcı tarafından hassas bir şekilde yürütüldüğünü görmeden; çevresinde kötülükler, tesadüfler, şanssızlıklar arayan nefs davranışıdır. İnsanların büyük çoğunluğu bu büyük yanılgının sırasında kendi kendini telef etmektedir. İşte Fâtiha, nefsi bu iki korkunç mikrobun etkisinden kurtarmak için, onu günde kırk kez îkaz eden bir şifa sırrı, bir kurtarıcıdır.
Sayfa 46 - Damla YayıneviKitabı okudu
ALLAH: Allah kelimesi sıfatlar ötesinde büyük yaratıcının ahadiyyetine özgü ismidir. Yalnız İslamʹa ve Kurʹanʹa has bir kavramdır. Diğer dillerde yaratıcı ve ilâh kavramları karşılığı kelimeler mevcuttur. Ancak «Allah» kelimesînin karşılığı yoktur. Nitekim Fransızca, İngilizce ve Almanca Kurʹan tercümelerinde Allah, kelimesi aynen geçer, tercüme edilmez. İlâh kelimesi ise Fransızcada Dîeu, İngilizcede God, bizim Türkçemizde de Tanrı kelimesi karşılığıdır. Lisan inceliklerini bilmeyen bazı yazarların Çalap ve Tanrı kelimesi karşılığının Allah demek olduğunu beyanları tümüyle yanlıştır.
Sayfa 14 - Damla YayıneviKitabı okudu
Tasavvufta hamd nîyazında Mahmud, Mahmudiyet, Hâmid gibi intikal ve makamlar vardır. Ancak en güzel hamd edene, kelime anlamı olarak Muhammed denir.
Sayfa 14 - Damla YayıneviKitabı okudu
Allah, evrenleri ve varlıkları kendi güzelliğini seyretmek için yaratmıştır.
Sayfa 65 - Damla YayıneviKitabı okudu
65 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.