Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Felsefe Öyküleri

Felix Marti-Ibanez

Felsefe Öyküleri Gönderileri

Felsefe Öyküleri kitaplarını, Felsefe Öyküleri sözleri ve alıntılarını, Felsefe Öyküleri yazarlarını, Felsefe Öyküleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Felsefe, insanın evrenin bilmecesine verdiği ussal yanıtıydı.
Sayfa 23
Felsefe,insan çabasının aynı anda hem en yücesi hem de en uyduruğudur.En küçük vinçlerle çalışır ve en büyük manzaraları açar.Denildiği gibi "ekmek pişirmez" fakat ruhlarımıza cesaret verir...ve Hiçbirimiz onun dünyaya bakışımıza sağladığı uzaktan çakan ışıkları olmadan bir adım atamayız.
Sayfa 374 - İmge kitabeviKitabı okudu
Reklam
Her gün çok miktarda kahve içen Voltaire'e doktoru, kahvenin yavaş yavaş öldüren zehir olduğunu söylemişti; ünlü hasta, Voltaire'e yakışır biçimde "Haklısın dostum, fakat o kadar yavaş ki son yetmiş yıldır kahve içiyorum ve hala beni öldürmedi" demişti.
Sayfa 247Kitabı okudu
"Söylediklerinin hiçbirine katılmıyorum, ama bunları söyleme hakkını ölümüne savunacağım. "
Sayfa 231Kitabı okudu
"Cennete de çıksak, cehenneme de insek asla kendimizin dışına çıkamayız... algıladığımız daima kendi düşüncemizdir. "
Sayfa 223Kitabı okudu
"Son kral son papazın bağırsaklarıyla boğulmadıkça insan asla özgür olmayacaktır. "
Sayfa 222Kitabı okudu
Reklam
İnsanın iğrenç ve boş yaşamının bir anlamı vardır ve Tanrı sonunda bütün yanlışları doğrular. İnsanın kendisi cahil, kibirli, kötüdür, her eylemi bencillikle belirlenir; beğenilmekten hoşlanır, gerçekleri hor görür, hemcinslerinden nefret eder. Tüm bunlara karşın, bu sefil yaratıkta yüce olan bir şey vardır: İnsan düşünür, bu da onun değer ve onurunun özüdür. İnsan kendisinin bir sefil olduğunu bilir ve bu bilgi onun büyüklüğünü ortaya çıkarır: "İnsan yalnızca bir kamıştır, doğada bulunanlar içinde en dayanıksızı; ama düşünen bir kamış."
Sayfa 186Kitabı okudu
Klâsik eseri Pensées'de Pascal şöyle yazdı "kalbin kendi mantığı vardır, mantık bunu bilmez."
Sayfa 186 - İmge KitabeviKitabı okudu
O yüzyılın sonunda kendi zamanının çok ilerisinde bir adam, boşlukta haykıran bir ses, öldü: Roger Bacon. Aristoteles'in yanlış düşüncelerine, kilisenin inaklarına, zamanının yoz ahlakına karşı çıkan bir asiydi; gerçeği bilimde aradı ve insanların deneyle doğrulanamayan hiçbir önermeyi kabul etmemelerini buyurdu. Rönesansa ve modern çağa giden yolda büyük ölçüde görmezlikten gelinmiş ve yalnız bırakılmış bir yapı taşıydı.
Sayfa 101 - İmge KitabeviKitabı okudu
Kötü, olumlu bir varlık değil iyiliğin yokluğudur; günah ise özgür seçimin insan aklını bozan eylemidir.
Sayfa 100Kitabı okudu
Reklam
Felsefe soğuk algınlığı kadar "basit", kalp krizi kadar dramatik, tropikal veba kadar da vurucu bir şeydir.
Sayfa 10 - İmgeKitabı okudu
"Doğa hem onları hem de beni zaten çoktan mahkum etmişti."
Sayfa 40 - İmge KitabeviKitabı okudu
Yaşam,zaman stadyumunda bir yarış,bir performanslar ve tercihler zinciri mıdır?enfellerle dolu bir yolu izkeyop,bu engelleri aşarak,bir noktadan diğerine ulaşmak için sarf edilen bir çabadan mı ibarettir yoksa? Sadece bir yerlere ulaşmak ya da bir şeyler olmak mıdır?yoksa seçilmiş ya da verilmiş belli bir yolda yürüyüşüne devam etmek,kimi zamanda koşmak mıdır?hepsidir yaşam...
yaşam zaman'dır -böylece de tarihtir- kesinlikle çok yönlüdür, yani varoluşun aynı resmini farklı açılardan yansıtan sonsuz aynalar odasıdır.
Sayfa 293Kitabı okudu
58 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.