Referans Kitaplar

Felsefeye Giriş

Ahmet Cevizci
Her eylem durumu özgül olup, evrensel kuralların uygulanmasını imkansız hale getiriyor. Örneğin en temel ahlaki kural “insan hayatına saygı” kuralı ve en temel ahlaki emir de “öldürmeyeceksin” buyruğudur. Fakat en azından “kürtaj”, “ötenazi” veya “meşru savunma” benzeri durumlar, söz konusu temel kuralın bile ihlal edilebileceğini ortaya koyar.
Sayfa 229 - say·Kitabı okudu
David Hume
Fakat Tanrı hem güçlü ve hem de kötülüğü ortadan kaldırmak niyetinde olan yetkin bir varlık ise, nasıl oluyor da bunca kötülük varolabiliyor?
Sayfa 112
Felsefe
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Bilinç her veriyi nesne olarak ortaya koyduğu, onu aştığı veya hiçliğe dönüştürdüğü için, bilinçli var olan olarak insan varlığın tam karşıtıdır.
Sayfa 81
Felsefe
Bir Tanrı'nın varlığı ya da yokluğu, insanın ve dünyanın değer yapısını doğrudan etkiler.Bunu en açık gören kişinin "Tanrı yoksa eğer herşeye izin vardır." diyen ünlü Rus romancısı ve düşünürü Dostoyevski olduğunu herkes bilir.
Varlıkların anlamına, onlar bizim açımızdan mesele oldukları takdirde ulaşabiliriz.
Sayfa 77
Felsefenin Bireysel Düzeydeki Katkıları
Carl Gustav Jung'un da söylediği üzere, "Hayatın akıntılarında yüzen hiç kimse dertsiz kalmaz".
Sayfa 42·Kitabı okuyor