Felsefeye Giriş

Kasım 2013
Elis Yayınları

2022 52. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2022 00:00
Lokman Çilingir'in Felsefeye Giriş'i; ontoloji, epistemoloji, ve ahlak felsefesini tanımlayarak bu alandaki yaklaşımları ana hatlarıyla okura sunuyor. Ek olarak felsefi bilgeliğe de yer veren kitap, son sayfalarında -yazarın kendi görüşlerine yer vermesiyle birlikte ideolojik bir hâl alıyor.
Felsefe
Felsefeye GirişLokman Çilingir · Elis Yayınları · 201319 okunma

Lokman ÇilingirYazar · 8 kitap
1965’te Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldi. Samsun’da ortaöğrenimini tamamladıktan sonra girdiği Erzurum Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümünden 1985’te mezun oldu. Ondokuzmayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Schopenhauer’da Acı Olarak Dünya ve Kurtuluş Yolları adlı teziyle yüksek lisansını 1993’te tamamladı. Aynı yıl araştırma görevlisi olarak girdiği Kırıkkale Üniversitesi tarafından gönderildiği Almanya’nın Frankfurt J. W. Goethe Üniversitesinde, Das Problem einer Natürlichen Dialektik der praktischen Vernunft başlıklı teziyle çalış- masını tamamlayarak 1999’da felsefe doktoru unvanını aldı. Yazarın Elis Yayınları arasında çıkan Niçin Felsefe? (ed.), Ahlak Felsefesine Giriş (2003), Mantığa Giriş (çeviri, 2005), Umut Felsefesi (2004), Pratik Aklın Doğal Diyalektiği (2005), Farabi ve İbn Haldun’da Siyaset (2009), Felsefeye Giriş (2013), Ahlak Felsefesi Yazıları (ed.) isimli kitapları ve çeşitli makaleleri bulunmaktadır.