Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fetih Suresi Tefsiri

Davut Aydüz

Fetih Suresi Tefsiri Sözleri ve Alıntıları

Fetih Suresi Tefsiri sözleri ve alıntılarını, Fetih Suresi Tefsiri kitap alıntılarını, Fetih Suresi Tefsiri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Allah’ı anmak...
“ أَلَا بِذِكْرِ اللهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ “İyi bilin ki gönüller ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.” (Ra’d, 28)”
Sayfa 68 - Işık YayınlarıKitabı okudu
“Ey mü’minler! İçinizden hayra çağıran, iyiliği yayıp kötülükleri önlemeye çalışan bir topluluk bulunsun.”(Âl-i İmran, 3/104) âyet-i
Reklam
Allah sizi doğru yola iletsin.
“وَيَهْدِيَكُمْ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا “Allah sizi doğru yola iletsin.”
Sayfa 177 - Işık YayınlarıKitabı okudu
Allah’ım bize merhamet et...
“وَكَانَ اللهُ غَفُورًا رَحِيمًا “Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir.”
Sayfa 128 - Işık YayınlarıKitabı okudu
ﻭَﻠِﻠّٰﻬِ ﻣُﻠْﻜُ ﺍﻟﺴَّﻤَﺎﻭَﺎﺗِ ﻭَﺎﻸَﺮْﻀِ ﻳَﻐْﻔِﺮُ ﻟِﻤَﻨْ ﻳَﺸَﺎﺀُ ﻭَﻴُﻌَﺬِّﺒُ ﻣَﻨْ ﻳَﺸَﺎﺀُ ﻭَﻜَﺎﻧَ ﺍﻟﻠﻬُ ﻏَﻔُﻮﺭًﺎ ﺭَﺤِﻴﻤًﺎ “Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. O, dilediğini bağışlar dilediğine azap eder. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.”
Nasr Süresi 2. Ayet
“Evet artık her yerde Kur’ân sesi yükseliyor ve herkes İslam dinine koşuyordu. Kur’ân-ı Kerim’in: يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللهِ أَفْوَاجًا “Fevç fevç Allah’ın dinine girerler.” (Nasr Sûresi, 2) diye müjdelediği an işte bu andı.”
Sayfa 34 - Işık YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Allah Alim ve Hakim dir.
“وَكَانَ اللهُ عَلِيمًا حَكِيمًا “Allah Alîm ve Hakîm’dir.” Yani, Allah her şeyi bilendir, her şeyi hikmetle yapandır. Her şeyi ve bütün işleri yüksek ilmi ile bilen ve hikmet ile takdir edip yönetendir. Ezelden ebede mahlukâtın yararına olanı çok iyi bilen ve yaratmasında, takdir ve tedbir etmesinde çok hikmetli olandır.”
Sayfa 80 - Işık YayınlarıKitabı okudu
Muhammed Suresi 33. Ayet
“Ey iman edenler! Allah’a ve Resûlüne itaat edin de emeklerinizi boşa çıkarmayın.”
Sayfa 15 - Işık YayınlarıKitabı okudu
Apaçık bir fetih...
“فَتْحًا مُبِينًا “âşikâr/apaçık bir fetih.” Sûreye adını veren fethin ‘Hudeybiye Antlaşması’ mı yoksa ‘Mekke Fethi’ mi olduğu konusunda farklı görüşler vardır. Fetih kelimesinin “savaş yoluyla bir toprağı ele geçirmek” mânâsında kullanıldığını dikkate alan bir grup müfessire göre âyetteki fetihten maksat Mekke’nin fethidir. Yüce Allah onu Resûlüne ve müminlere kendisinden bir müjde olarak daha meydana gelmeden vaat etmiştir.”
Sayfa 39 - Işık YayınlarıKitabı okudu
Hudeybiye den fetihlere...
“İşte Allah Resûlü, Hudeybiye gibi en ağır şartlar altında imza attığı bir antlaşmadan, böyle iç içe fetihler çıkaran harika bir insandı. Hiç düşünmeden, hemen karar vermek zorunda kaldığı bir atmosfer içinde, hiç akla ve hayale gelmeyen böylesi bir fethin zeminini hazırlayabilmek, hiç şüphesiz beşer düşünce sınırlarını aşan ve mucize diyebileceğimiz bir muvaffakiyetti ki bu da O’nun hak peygamber olduğuna en canlı bir şahittir.”
Sayfa 35 - Işık YayınlarıKitabı okudu
20 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.