Tanrıya Meydan Okumak

Erasmus yayınları
Sıralamalar

2025 45. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2025 14:24
Gerçekte kim bu firavunlar, tanrıya meydan okuyan ihtişamlı ukalalar mı? Yoksa halkının iyiliği için ülkelerinin mevcut sosyo-politik konumlarının korumaya çalışan zavallı hükümdarlar mı? İşte, bu kitapta peşinde koştuğumuz gizem bu efsanevi uygarlığa hükmeden firavunların ve onların hayatlarının bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tarihe yön veren detaylarını ele almaktadır. Doğum hakkı olarak hükümdar ve tanrı olarak yetiştirilen bu insanları tarihe yön veren güçler olduğu kadar hepimiz gibi zaafları olan, toplumları için en iyilerini yapmaya çalışan, aldatılan, yenilen birer hükümdar olarak da ele almak doğru olacaktır. Bu kitap gerçek bilgilerden oluşmuş kısa birer biyografiler bütünü olduğu kadar bir toplumun, bir medeniyetin de geçmişini anlatmaktadır. Pek çok kaynakta yer alan hikayeleri ansiklopedik gerçeklerle harmanlayarak firavunların gerçeğinin anlamamıza, günümüze şekil veren kararların nasıl alındığını fark etmemize olanak verecektir.
FiravunE. A. Wallis Budge · Erasmus yayınları · 20190 okunma

E. A. Wallis BudgeYazar · 15 kitap
Sir Ernest Alfred Thompson Wallis Budge (27 Temmuz 1857 - 23 Kasım 1934), British Museum için çalışan ve antik Yakın Doğu üzerine çok sayıda eser yayınlayan bir İngiliz Mısırbilimci, Oryantalist ve filologdur. British Museum adına eski eserler satın almak ve çivi yazısı tabletleri, el yazmaları ve papirüs koleksiyonunu oluşturmasına yardım etmek için Mısır ve Sudan'a çok sayıda gezi yapmıştır. Bulguları daha geniş kitlelere ulaştırmaya yardımcı olan Mısırbilim üzerine birçok kitap yayınlamıştır. 1920'de Egyptology ve British Museum'a yaptığı hizmetlerden dolayı şövalye ilan edildi.