A Wall Street Revolt

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Ciltli

2020 17. kitabı
Tiger Woods'u niçin izliyorsam Michael Lewis'i de aynı nedenle okuyorum. Asla öyle oynayamayacağım. Fakat dehaların neye benzediğini sürekli hatırlamak iyi bir şey." Michael Lewis'in 4 kitaplık serisinin sonuncusu. Bu dörtlüyle Wallstreet'i 80'lerden alıp günümüze getiriyor yazar ve biz koltuklarımızda yayılmış otururken dünyanın diğer ucunda, 7 saat geri zaman diliminde tüm hızıyla devam eden, hayatımızı değiştiren olayları öğrenmemizi sağlıyor.
2021 110. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2021 23:27
Bu kitabın okurken bankalar üzerinden borsa platformlarında bir insanın nasıl kazancını iç ettiklerini gördüm. Yeni başlamış bir brokerın bir anda devasa servetlere kavuştuları ve diğer yanda bir çok insanın cepleriboş metreliksiz kaldığını... Kitabın adı Hızlı(hırsız) çocuklar... Michael Lewis iyi bir iş çıkarmış.
1000Kitap Gerçek Okurlar
Pek olmamış sanki
2023 53. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2023 16:22
Micheal Lewis'ten okuduğum üçüncü kitap. İçerik olarak maalesef diğer 2 kitabından ( Büyük Açık ve Bumerang) geride kalmış. Kitap borsaların bilgisayarlı siteme geçişi ile bağlantı hızlarını kullanarak borsalar arası arbitraj işlemlerini anlatıyor. Borsa bilgisi olmayanlara sıkıcı gelebilir. En büyük eksikliği diğer 2 kitap gibi öğretici değil. Kesinlikle 9 puanı hakeden bir kitap değil. Okunur mu okumasanız pek bir şey kaybetmezsiniz.
2017 7. kitabı
Kitap bize gösterilenden çok farklı bir wall street tablosu çiziyor. Tv lerde gördüğümüz ekranlarda kayan borsa verilerinin altında kaliteli takım elbiseli adamların telefonlarda bağırarak konuştuğu borsaların yalnızca sanal bir görüntü olduğunu, gercek paranın yerleri gizli bilgisayar sunucularında milisaniye farklarla el değiştirdiğini, takım elbiselerinin yerini bilgisayar başındaki 'asosyal hacker' tipli karakterlere biraktigini bu dönüşümü içeriden biri olarak adım adım anlatiyor. Ekonomiye ilgili olanların keyifle okuyacağı bir eser olduğu gercek.
2021 17. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2021 00:00
Reel ekonominin finansallaşması, finansın da programlar ve hız olduğunu anlamaya yardımcı olan bir kitap. Wall Street değişti, finans dünyası da değişti, değişiyor. Ekranda görünen işlem yapılırken bir anda kayboluyorsa, arkasındaki sırrı bu kitap ifşa ediyor. İlgilisine güzel bir kitap.

Michael LewisYazar · 8 kitap
Michael Monroe Lewis (15 Ekim 1960 doğumlu) Amerikalı bir kurgusal olmayan yazar ve finans gazetecisidir . En çok satan kitapları arasında Liar's Poker (1989), Yeni Yeni Şey (1999), Moneyball: Haksız Oyun (2003), The Blind Side: Bir Oyunun Evrimi (2006), Panic (2008), Home Game : Babalık İçin Bir Kaza Rehberi (2009), Büyük Kısa: Doomsday Makinesinde (2010), Boomerang: Yeni Üçüncü Dünyada (2011) ve Flash Boys'ta (2014) seyahatler . Ayrıca, 2009'dan beri Vanity Fuarı'na katkıda bulunan bir editör olmuştur. En son kitabı “Geri Alma Projesi” olarak adlandırılmıştır.