Savaş ve Ruhlar

Sabri Demirci
6 Mayıs 2025
Herdem Kitap

2025 216. kitabı
GAZİ Savaş ve Ruhlar Herkese Merhabalar... Bugün sizlere severek okuduğum bir kitap ile geldim. Hümanist bir askerin hikâyesi... Vatanını koruyan korkusuz ve cengaver bir asker. Derin devlet ,tarikatlar, ve vatanın korkusuz evlatlarının çarpışması bu kitapta sizleri bekliyor. Her birini Allah esirgesin ve vatanı korumak için yaptıkları unutulmasın , aramızdan ayrılanların ruhları şad olsun mekanları zaten cennet... Yüzbaşı Gazi... Askerliği ölmek ve öldürmek çok yaşamak ve yaşatmak olarak görüyor. 11 kişilik timi ile Trabzon'da hain bir operasyonda 10 askerini şehit veriyor. Geriye sadece o kalıyor. Ağır bir süreç ise onu bekliyor. Arkadaşlarının halüsinasyonlarını görmeye başlıyor. "Vatan sağ olsun" diyerek görevine de arkadaşlarının intikamını almak için devam eder. Ve bir gün bir görev gelir. Çalışkan,hırslı ve azimli olarak bilinen ve tuttuğunu koparan Gazi'ye özel bir görev verilir. Hakkâri'de bir terör örgütünün sonunu getirmektir yeni görevi,onunla birlikte 2 kişi daha görevlendirilir. Terör örgütüne fon sağlayan devletleri açığa çıkarmak, bölge halkının canını ve huzurunu korumak ,vatanın dirlik ve beraberliğini korumak için görevlendirilen Gazi üç aylık bir süreç için daima hazır olduğu için hemen hazır olur. Yola çıkınca ise büyük bir kaza olur. Hemen yardıma koşarken ise bir canlı bomba olduğu öğrenilir üstelik bu canlı bomba üzerinde bulunan telefon ve onu yönlendiren kişinin Gazi olduğu bilgileri ile gözaltına alınır. Aslında bu gözaltı ve vatan hainliği suçlaması onun hayatını kurtarır.
GaziSabri Demirci · Herdem Kitap · 20258 okunma
2025 62. kitabı
"Hayatın damakta kalan tek tadıdır acı. Hatırda kalan tek yanıdır acı. Gülmek, eğlenmek unutulur, sadece acı kalır her daim yüreği sızlatan. Geceleri kafanı yastığa değdirdiğin an düşündürüp duran. Bir defa olan için bin defa ağlatan." #alinti Gerçekle kurgunun içiçe geçtiği #gazi , okurken hüzün ve umut arasında duygular yaşatıyor insana. Okyanusta boğulurken; "her şey bitiyor mu, buraya kadar mı?" denilen anlarda bir can simidiyle hayata tutunmaya çalışmanın verdiği heyecan gibi, mutluluk gibi hisler yaşatıyor satırlar. Akıcı bir o kadar da merak uyandıran bir kurguya sahip kitap, aynı zamanda yaşanmış gerçekliklerin aniden yüze vuran acı tokadı gibi, sarsıyor insanı. Uzun zaman sonra beni bu kadar etkileyen satırlar okuduğum bir kitap. Ülkemiz için, vatanımız, bayrağımız için biz evlerimizde rahat uyuyalım diye yapılan büyük fedakârlıklar var. İsmini bilmediğimiz, ismi bilinince görevini layıkıyla yerine getirmediğini düşünen pelerinsiz kahramanlarımız var. Bu kitap vesileyle o güzel yürekli insanları bir kez daha sevg ve saygıyla analım istiyorum. Arkadaşlıkların kardeslikten öteye olduğu satırlar, casuslar, çetin çatışmalar, kimin dost kimin düşman olduğunun belli olmadığı tuzaklar... Aksiyonun hiç düşmediği, gerçekle kurgunun harmanlandığı, akıcı, merak uyandırıcı, etkileyici , düşündürücü bir kitap arayışında iseniz #gazisavasveruhlar kitabı tam aradığınız bir kitap. #herdemkitap #sabridemirci
GaziSabri Demirci · Herdem Kitap · 20258 okunma

Sabri DemirciYazar · 1 kitap
Sabri Demirci 2005 yılında Ordu'da doğdu. İstanbul'da büyüdü. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde İşletme (İngilizce) okuyor. Tiyatro yönetmenliği yapıyor. İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti üzerine farklı alanlarda çalışmalar yapıyor. Roman türündeki ilk kitabı olan Gazi "Savaş ve Ruhlar"da askeri kurgu temelinde bir askerin sıcak çatışmadaki zihin yapısını, yaşamla ölüm arasındaki belirsizliklerini başından sonuna kadar sürükleyici bir senaryoyla sunmuş bunu yaparken edebiyatın bütün inceliklerini hissettiren özel anlatımıyla okurunun hayatına dokunmuştur.