2021
Doğan Novus

2023 20. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2023 21:06
Dünya, yaşamın her tonunun aynı tuvale resmedildiği, ruh için biçilmiş bir kaftandan farksız, kozmosun benzersiz özgür seçim okuludur. Reenkarnasyon, yani tekrardoğum ise bu seçimlerin özgür iradeyle deneyimlenmesini sağlayan, varlığın eksiksiz gelişimi için gerekli bir yasadır. Varlıklar, gelişimleri adına en doğru yaşamı seçmekte özgürdür. Dilek Karakuş'un Geçiş'i, reenkarnasyon olgusunu usta bir sadelikle aktarırken satır arası detaylarıyla daima güvende olduğumuzu, yalnız olmadığımızı ve hiçbir şeyin rastlantı sonucu oluşmadığını yansıtmaktadır. Öyle ki, Dilek Hanım'ın asla bozulmayan dengeli şüpheci yapısı, seans başlangıcında deneklerin en berrak planda bulunmasına yardımcı olurken yüksek empati kabiliyetiyle deneklerin duygu değişimi sırasında yanlarında olması, bu sürecin ne kadar hassas olduğunu açıklamaktadır. Birden fazla kez okunmasını tavsiye ettiğim Geçiş'te, deneklerin açıklamalarından birçok detay yakalayabilirsiniz. Örneğin, beşinci bölümde gerçekleşen bir seans entelektüel ve materyalist bir deneğin yaşamını tamamen değiştirmiş, hayatı boyunca aradığı parçayı bulmasını sağlamıştır. Ayrıca, parçasının yapbozunu aradığını keşfetmiştir. Bu noktada varlığın özgür seçimi, ruhun planıyla uyumludur ve çektiği ıstırap, en mükemmel zamanda ona kusursuz bir armağan olmuştur. Bu önermelerle birlikte hipnoterapist Michael Newton'un Ruhların Yolculuğu, Ruhların Kaderi ve İkinci Yaşamın Sırrı kitaplarını tüm detaylarıyla çalışan biri olarak Geçiş'in ne denli önemli bir makro felsefe eseri olduğunu tüm kalbimle söyleyebilirim.
Kitap Tanıtımı
·216 syf.·
2026 2. kitabı
Farklı kişilerle seanslar yapılarak önceki hayatlarına gidilmiş bir bilinçaltı çalışması sonucunda, bu hayattaki bazı sağlık sorunlarının veya başka sorunların kaynağı da ortaya çıkmış. Kısacası, kitapta reenkarnasyon, karma ve önceki hayatlardan gelen bazı tesirlerin hâlâ nasıl insanların üzeründe devam ettiğini görüyorsunuz. Ruhsal ve metafizik alanlarla ilgilenenlerin rahatlıkla okuyabileceği bir kitap.
Spiritüalizm
Geçiş
2024 4. kitabı
İlgi çekici, üst benlikle kurulan bağlantı sonucu oluşturulan seansların derlemesi ile olusturulan bir kitap. Doğruluğu tartışılır olsa da ilgi uyandırdığı ortada...
Parapsikoloji - Spiritüalizm
2024 34. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2024 01:02
Yazarın yazmış olduğu son kitabın da sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu kitabı, Erhan Kolbaşı’yla beraber yazdığı Novus kitabı tadında olmuş. Novus’ta da regresyon ve ekminezi ile geçmiş yaşantıları anlatıyorlardı. Bu kitapta ise Dilek hanım tek başına yaptığı seansları anlatıyor. Novus’ta dünyadışı yaşama sahip olan yani geçmiş yaşamında dünyadışı deneyim yaşamış olan ve bu nedenle temasları devam edenleri anlatıyorlardı. Bu kitap ise tamamen reenkarnasyona odaklanmış. Yapılan seanslarla insanların geçmiş yaşamları anlattırılıyor. Bu seanslarla reenkarnenin, ruhun deneyimlerinin gerçek olabilirliğine kendince kanıt göstermeye çalışıyor yazar. Tabi bu tartışılır orası ayrı. Bazı seanslarında, ruhun tekrar insan olmak istemediğinden ve buna zorlandığından bahsederken, bazı seanslarında buna gönüllü olunduğundan bahsediyor. Bir de sayısız canlının yaşadığı bu evrende, neden hep reenkarnelere insanların denk geldiği de düşündürücü. Neden hiç başka gezegen, boyut, üst varlık vs denk gelmiyor? Sadece bir örnek gösteriyor o da grilerden ve reptilianlardan bahsediyor. Ama bana biraz bu konuda sığ geldi doğrusu. Koskoca evren sadece dünyadan ve insanlardan oluşmazken, sadece insanlar mı sürekli insan olarak enkarne oluyor? Bir türlü farklı şekilde enkarne olmayı hak edemiyorlar mı? Ya da diğer türler neden hiç insan olarak enkarne olamıyorlar? Tüm canlılar bilinç değil mi? Hepsi kaynak değil mi? Hepsi ışık veya kaynağın parçaları değil mi de sürekli benzer deneyimler yaşamak için bir de zorlanıyorlar? Ceza gibi. Kozmiş bilinç zaten her şeyi farkında değil mi? Neyin cezası ya da sınanması? Bu kadar basit mi her şey. Dediğim gibi tartışılır konular. Çok sorular var cevaplanamayan.. Bunun dışında kitapta insanların şu an yaşadıkları durumlar, karakterler, saplantıları vs hepsinin