Geçmişin Deneyi

Başucu Yayınları
9786058209855

2020 93. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2020 14:12
Yaşadığı aşkın onda bıraktığı acı ile eline geçen ilk fırsatta her ne kadar yapmak istemesede bir işe giriyor. Asıl yaşadıkları gelenler sonucunda çıktığı yolda yaptığı hataları her ne kadar analiz etse de geçmiş olur bırakmıyor. Bir solukta okunan harika bir eserdi. Tavsiye ederim kitapla kalın.
Geçmişin Deneyi
2020 61. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2020 00:44
Kitabın konusundan bahsedecek olursak; Hilkat isimli bir kadın yaşadığı aşk travmasından sonra insan ırkına çektirdiği deneysel sonuçlarından bahsediyor. Fakat bu deneylere birgün kendininde dahil olacağını bilmeden acımasızlığına devam ediyor. Deneyde insanların yaşı sınırı yapmadan geçmişlerini silerek bir nevi onlardan bu haklarını çalıp geleceğe bir ölü bırakıyorlar. Hilkat'ta kendi yaşadıklarından ve onlara yaptıklarından bahsediyor. ... Güzel zevkli ve sıkılmadan okunacabilecek kitaplar arasında. Size tereddüt etmeden önerebileceğim güzel bir kitap oldu. Ben duraksamadan keyifle okudum. Bence yazarın kalemiyle tanışmalısınız. ... Alıntılar; "Benim bildiğim en güzel önsöz; senin sesindi kadın..." "Bir insanın hayatını yıkmak sadece onun hayatı ile sınırlı değildir." "Bir insanın geleceğini yok etmek istiyorsak geçmişinden başlamalıyız. Zira geçmiş, geleceğimizin aynasıdır." "Bir insan kedisi sadece bildiği kadar anlatabilir, başkasının gördüğü kadar değil." "Bildiklerin bilmediklerinden daha tehlikelidir." "Kör karanlıklarda gözümüzü aydınlatan o ışık belki de bizim çıkış noktamızdır." "Beynimizdeki karmaşık bulmacanın en büyük sebebi her zaman kendimiziz." "İnsan yenilmeye alışkın bir varlık değildir." "Hayat herkese eş zamanlı bir güzellik yaşatmaz." "Ölüler mezarlığında ruhunu bırakanlarız biz."
2020 2. kitabı
Bir insanın geleceğini yok etmek istiyorsak geçmişinden başlamalıyız. Zira geçmiş;geleceğimizin aynasıdır. . . Geçmişi yok edilmeye çalışılan insanların maruz kaldığı deneyler ve deney sonucu hayatlarındaki değişimlere şayit oluruyoruz kitapta. . . Konusu itibariyle oldukça farklı bir konusu vardı.Kurgu bakımından eksiği olmasına rağmen okuyucuyu etkilemeyi başarmış yazarımız.Sıkılmadan okuyabileceğiniz güzel bir kitaptı. Sadece arada karşıma çıkan yazım yanlışlarından rahatsız oldum açıkcası.
Geçmişin DeneyiNurcan Özgür Gök · Başucu Yayınları · 201815 okunma
#okudumbitti️ #kitapyorum #geçmişindeneyi ️ 168 Sayfa . “Bir insanın geleceğini yok etmek istiyorsak geçmişinden başlamalıyız zira geçmiş, geleceğimizin aynasıdır” . "En tehlikeli insanlar aslında en güvendiklerimizden ortaya çıkar." . Herkese Merhaba . Bugün sizlere psikoloji-gerilim türü #geçmişindeneyi kitabının yorumu ile geldim. Yazarın okuduğum ilk kitabı oldu, kalemi sade ve akıcıydı, kurgusu da gayet başarılıydı.Yalnız kitabı okurken editör hataları çok fazla göze çarpıyor ve açıkçası çok fazla da boş sayfa vardı. Bir okur olarak buna fazlasıyla üzüldüm. Neyse geçelim kitabımızın konusuna... . Aşkını kaybeden bir kadın; baş karakterimiz Hilkat, bu kayıpla birlikte sonradan pişman olacağı insanların üzerinde yapılan deneyler üzerine bir işe başlar. Geçmişi yok edilmeye çalışılan insanların maruz kaldığı deneyler ve deney sonucu hayatlarındaki değişimleri okurken tüyulerim diken diken okudum. İçindeki iyiliği öldürmek için yaptığı onca kötülükten sonra, onca insanın hayatıyla oynayan Hilkat, sıra ona geleceğini tahmin edemezdi. Daha fazla bu deneylerin içinde bulunmak istemeyen Hilkat işi bırakır, ama tahmin ettiği gibi birlikte çalıştığı bu kişiler onun peşini bırakmaya hiç de niyetli değildi. Bunu bildiği için yaptığı işleri yazdığı bir mektup bırakır. Pekii bu Hilkat'ın kurtuluşu olur mu dersiniz? Ya da tam tersi Hilkat da bir deney kurbanı mı olur? Hatırlamamak ne kadar kötü olabilir sizce? Peki, ya hatırlamak için binlerce doneniz varsa ve unutmanıza neden olanlar geçmişi size hatırlatmak için eziyet ediyorsa? Merak ettiğinizi duyar gibiyim... . Başta da belirttiğim gibi bazı eksikler hariç kitabı genel olarak sevdim, güzeldi. Değişik bir kurgu, sizde bu tür kitaplar okumayı seviyorsanız tavsiyemdir. OKUYUN efendim... . . #kitaptanalıntılar ️
2020 43. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2020 21:36
 Herkese yeniden merhaba. Bu kez beklentimi pek karşılamayan bir kitapla geldim. Ben okumaya başladığımda daha heyecanlı bir kurgu bekliyordum aslında ama iç hesaplaşmalarla karşılaştım. Demek ki bazen beklenti içinde olmamak gerekiyormuş. Neyse canlar konudan bahsetmek istiyorum. Hilkat  mutlu bir aşk yaşarken birden beklemediği bir şekilde aşkını kaybeder. Yasadıgı bu kayıp yüzünde hiç istemediği bir işte bulur kendini. Bu işte çalışmak için tamamen kalpsiz ve merhametsiz olmak gerekiyor. Çünkü insanlar üzerinde bazı deneyler yapılıyor. Hilkat tüm acılara ve çığlıklara kulağını kapattı ve tamamen taş kalpli biri oldu. Ama maalesef hayatta ne yaşatırsan yaşamadan ölmezsin diye bir söz var. Hilkat bir gün bu deneyin ana noktasında kendini bulur ve hayatı ile hesaplaşmalar böylelikle başlar. Dediğim gibi kitap aslında kötü değildi. Farklı bir kurguya sahipti. Ama benim beklentim yüksek olunca beni biraz üzdü. Sizler bir şans verin belki de tam sizlik bir kitaptır.
2020 73. kitabı
Geçmişin Deneyi Bugün bir zamanlar @kitaplarla_yasayan_adam moderatörlüğünde okuduğum, @basucuyayinlari tarafından yayınlanmış olan, yazar @yzrozgurgok kaleminden #geçmişindeneyi kitap ile geldim. İlk bölümü okumamın ardından, büyük bir merak ve beklenti ile okumaya devam ettim. Fakat bir kurgu beklerken, daha çok bu yaşananların içindeki ana kahramanın içsesinin aktarılmış olduğunu anladım ve açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Belkide benim bir macera/kurgu beklemem, kitap için yanlış bir izlenim edinmeme sebep oldu. Sonunu ise bu şekilde hiç tahmin etmezdim. Konusu nedir ? Hilkat başlarda, deneylerin psikolojik etkilerini incelerek, şimdi denekin ta kendisidir. Dönüşü olmayan bu yolculuğa çıkmadan önce arkasında bir mektup bırakmayı başarır. Ve sonunda o da hafızası silinmiş bir vaziyette denek odasında gözlem altındadır. Başka bir kitapta buluşmak üzere, edebiyatla kalın