Geçmişin İzinde

Eda Öznur Tapaç
Mayıs 2020
Elpis Yayınları

2021 4. kitabı
Kitap Yorumu//Geçmişin Gölgesinde-Öznur Eda Tapaç . Yıl 1942. Nina ve Andrey sakin hayatlarını yaşarken bir yandan da evliliğe hazırlanan iki genç. Geleceğe yönelik güzel umutları ve hayalleri varken bir anda her şey altüst oluyor. Almanya ordusu yaşadıkları şehre giriyor ve bombalama sonucu ailelerini, arkadaşlarını kaybettikleri bir kabusa uyanıyorlar. Bir yandan yaşamaya çalışırken, bir yandan da yaralılara yardım ediyor, ayrıca doğacak çocuklarını da güvene almaya çalışıyorlar. Fakat hiçbir şey hesaplandığı gibi olmayacak. Savaşın yıkıcılığını, insanın nasıl hayvanlaşabildiğini üzülerek okuyacaksınız. . Kitabın konunu çok iyi. Ayrıca aşırı da akıcı bir dili var. Kitapta bir günümüzden bir geçmişten okuyoruz olayları. İnsanların savaş sonucu yaşadığı dramı çok iyi aktarmış yazar. Kitap benim için ayrıca değerli çünkü editini ben yaptım. Arka kapak yazısı da bana ait. Yalnız şunu belirteyim kitap kötü olsa kötü derim bilirsiniz tavrımı. Sırf ben editledim diye iyi demem. Kitaba haksızlık edemem okurken aşırı beğendim. Tarihi dram kurgusu sevenlerin bayılacağını düşünüyorum. İçe dokunan bir hikayesi var.
Geçmişin İzindeEda Öznur Tapaç · Elpis Yayınları · 202011 okunma
2021 80. kitabı
Yıl 1942! Rusya-Nazi Almanyası savaşı harlanırken Nina ve Andrey evlilik aşamasındadır. Öğretmen olan Nina ve doktor olan Andrey evlendikten sadece üç ay sonra şehirlerine Nazi saldırısı başlar. Uçaklar şehre bombalar yağdırırken insanlar ölür, binalar yıkılır ve tüm hayatlar altüst olur. Sığınakta geçirdikleri günlerde sığınağa getirilen yaralılara destek olmaya çalışan Nina ve Andrey bir yandan da henüz doğmamış olan bebeklerini de korumaya çalışmaktadırlar. Savaşın yıkıcılığı, insanların acımasızlığı ve hayatta kalma içgüdülerini okuyacağınız bu kitapta, Nina’nın yürek parçalayan anıları içinde sürüklenirken gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Akıcı dili ve harika kurgusuyla, yürekleriniz de iz bırakacak bu kitabı kesinlikle okuyun derim.
Geçmişin İzindeEda Öznur Tapaç · Elpis Yayınları · 202011 okunma

Eda Öznur TapaçYazar · 1 kitap
İstanbullu, eşi ve iki çocuğu ile bir süredir Osmaniye’de yaşıyor. Kamu yönetimi bölümü mezunu, özel sektör çalışanıdır.