Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Geçmişten Günümüze Kişilik Kuramları

Kolektif

Geçmişten Günümüze Kişilik Kuramları Gönderileri

Geçmişten Günümüze Kişilik Kuramları kitaplarını, Geçmişten Günümüze Kişilik Kuramları sözleri ve alıntılarını, Geçmişten Günümüze Kişilik Kuramları yazarlarını, Geçmişten Günümüze Kişilik Kuramları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Motivasyonel süreçler, sosyal öğrenmede de önemli bir yer tutmakta ve gözlem yoluyla öğrenmenin temel bilişeni olarak ortaya çıkmaktadır.
Sayfa 450 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
Eyleme Dönüştürme Süreci
Bir modele, dikkat verildikten ve gözlemlenen zihne kaydedildikten sonra, davranışı ortaya çıkabilmektedir. Bu süreç gözlemcinin zihinsel temsilini fiziksel eyleme dönüştürme ve davranışı zihinsel olarak prova etme yeteneği gibi özelliklerinden etkilenmektedir.
Sayfa 449 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Akılda Tutma Süreci
Gözlem yoluyla öğrenme gözlemcinin bilişsel yeteneklerinden ve davranışını kodlama kapasitesinden (sözlü ve zihinsel yeniden canlandırma) etkilenir.
Sayfa 449 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
DİKKAT SÜRECİ
Gözlem yoluyla öğrenme veya model alma, gözlemi yapan kişi modele dikkat etmediği sürece gerçekleşememektedir.
Sayfa 448 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
Gözlem Yoluyla Öğrenme Sürecini Etkileyen Bilişsel Süreçler
Albert Bandura, gözlem yoluyla, modellerin gözlenmesi ve bu modellerin davranışlarının biçimindeki basit bir taklit süreci olarak değerlendirmemetedir.
Sayfa 448 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
Davranışçı sonuçlarıyla ilgi ödül veya ceza beklentileri
Belirli bir davranışla bağlantılı olarak ortaya çıkan ödüller, model almanın boyutunu etkileyebilir ve hatta modellerin ve gözlemcilerin özelliklerinin etkisini geçersiz kılabilir.
Sayfa 447 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Modelin özellikleri
Modellerin özellikleri, onları model alma eğilimimizi etkilemektedir. Gerçek hayatta bireyler, belirgin bir biçimde farklı kişilerden daha çok kendisine benzer görünen bireylerden daha çok etkilenmektedir.
Sayfa 446 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
Sosyal bilişsel, yaklaşım bireylerin de farkındalık, kendini pekiştirme ve davranışı düzeltme gibi yeteneklerinin olduğunu kabul etmektedir.
Sayfa 438 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
İnsanın Doğasına Bakış
Bandura, insanların oldukça esnek olduğuna ve bu esnekliğin insanlığın temel doğasının özü olduğuna inanmaktadır.
Sayfa 436 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
Kişiliğinin kalsik davranışçı açıklamaların U-T biçimindeki açıklanmasından daha bilişsel açıklamalara (U-B-T) doğru evrilmesi en iyi bir biçimde Bandura'nun kuramında görülmektedir.
Sayfa 435 - Nobel YayınlarıKitabı okudu
312 öğeden 81 ile 90 arasındakiler gösteriliyor.