Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gelin Bu Dünyayı Değiştirelim

Ebu'l A'lâ el-Mevdudi

Gelin Bu Dünyayı Değiştirelim Gönderileri

Gelin Bu Dünyayı Değiştirelim kitaplarını, Gelin Bu Dünyayı Değiştirelim sözleri ve alıntılarını, Gelin Bu Dünyayı Değiştirelim yazarlarını, Gelin Bu Dünyayı Değiştirelim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hakiki Mü'minin Yemini
Benim için İslami hareket hayatımın gerçek gayesidir. Hayatım bu gayeye adanmıştır. Ölümüm de bu gayenin peşinde koşmakla olacaktır. Başkalarının bu yolda olup olmaması da önemli değildir. Şartlar ne olursa olsun bu benim ödevimdir ve O'nun uğruna hayatımı feda edeceğim. Tek bir fert bile kendini koymasa, bu yolda yalnız kalsam da bu yolda yalnız yürüyeceğim. Eğer bütün dünya bana muhalefet etmekte birleşse, onlarla tek başıma yılmadan mücadele edeceğim.
eğer birinin kendi evi savaş alanıysa uzak bir yere cihada katılmaya gitmesi manasızdır. ilk çarpışmalar evin kendi içinde başlamalıdır.
Reklam
bi insanın diğerine yapabileceği en büyük yardım, onun doğru yoldan ayrıldığını gördüğü anda, onu uyarmak ve kendi nefsini savunmaya giriştiği zamanda onu durdurmaktır. bununla birlikte, bu uyarı görevini yerine getirirken fazla tenkit edici veya hata bulucu bir tavırla değil de, arkadaşça ve gayet samimi bir şekilde davranmalıdır. uyardığımız kişi bizim tutumumuzdan, onun bu hareketinden gerçekten rahatsız ve mutsuz olduğumuzu ve daha iyi bir insan olmasını arzuladığımızı hissetmelidir. yoksa bir üstünlük kompleksine kapıldığımız ve bunu göstermek için onun hatasını ortaya koymamaya çalıştığımızı düşünmesine neden olmamalıyız.
umumiyetle din alimlerinin en mühim meşguliyeti ufak tefek meselelerin müzakere ve münakaşasıydı. büyük meseleler müslümanların gözünden kaçırılırken, küçük meseleler büyük problemler haline getirildi.
bu yeni sistem öyle şartlar meydana getirdi ki, kitleler arasında öyle bir ahlak oluşturdu ki, hiç kimse düşmüş ya da düşmekte olan bir kimseye yardım etmeyi kendine görev kabul etmedi.
Reklam
Uzun ama hepsini okuyun
Dünya hayatı bir imtihan ve denenme dönemi anlamına geldiği için, burada ne hesaba çekilme, ne ceza, ne de mükafat vardır. İnsana verilen nimetler, iyi bir amelin karşılığı olan mükafat değil, fakat daha fazla denenme için bir vasıftır. Vaki olan güçlükler, sıkıntı, bela ve felakatler kötü bir amelin cezası değil, fakat çoğunlukla üzerinde insanın kontrolü bulunmayıp tabiat nizamının bölümleri olan fiziki kanunların tezahürü ya da sonuçlarıdır. Hesap verme zamanı, amellerin değerlendirilmesi ve adaletin yerine gelmesi, bu geçici hayatın bitişindem sonra gelecektir. Bundan dolayı bu dünyada ortaya çıkan sonuçlar bir hareketin doğru mu, yanlış mı, iyi mi, kötü mü, kabule mi yoksa reddedilmeye mi değer olduğuna hüküm vermekte ölçü olmayacaktır. Hangi hareketin ve amellerin ahirette iyi sonuçlar doğuracağını, hangilerinin kötü sonuçlar vereceğini bilmenin tek yolu, Allah (c.c) Teala tarafından Peygamberine vahyedilen Kitabı'na başvurmaktır.
Sayfa 73 - özgünKitabı okudu
Ufak şeyleri büyüttüler, fakat büyük şeylere önem vermediler.
Sayfa 55 - özgünKitabı okudu
İslâmî harekette kadınların rolü
İlk adımı atarken müslüman kadın, önce kendi eviyle birlikte komşularının ve ahbaplarının evini sadeleştirmeli ve cehâleti, ahlâksızlığı, sahte tanrılara kulluğu yok etmeye yardımcı olmalıdır. Evlerinin düzen ve alışkanlıklarını islâmîleştirmeli, geçmiş ve günümüz modası câhillerinin etkilerini savuşturmalı ve bu konuda başkalarına da yardımcı olmalıdır. Îmân ışığını, eğitim görmemiş veya yarı tahsil görmüş kadınlara götürmeliler, tahsilli kadının zihniyetini değiştirmeye çalışmalıdırlar.
Sayfa 99
Her ferdin önüne, İslâm’ı kendi bütünlüğü içinde sunuyor ve ondan bu dîni, tam bir anlayış ve şuurla kabul etmesini istiyoruz. Onun mükellefiyetlerini anlamasını ve dikkatle yerine getirmesini, düşüncelerinden, konuşma ve hareketlerinden dînin rûhuna ve hukûkuna aykırı olan her şeyi çıkarıp atmasını ve bütün hareketlerine İslâm gerçeğinin şahitliğini kazandırmasını istiyoruz.
Sayfa 77
420 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.