Samet Akgün
Celâlî isyanlarıyla yıpranmış bir halk… Bu isyanları durdurmak için sert tedbirlere başvurarak halkını memnun etmiş, kardeş katlini yasaklayarak tebaasının gönlünde taht kurmuş bir padişah olan Sultan Ahmed… Sultan Ahmed’in vefatının ardından tahta oturması aslında hiç istenmeyen, devlet işlerinde tecrübesiz, kendini ahirete adamış bir sûfi olan Sultan Mustafa… Tüm bunların ardından Sultan Mustafa tahtın yükünü kaldıramayınca aceleyle Devlet-i Âliyye’nin başına geçirilen 14 yaşındaki Genç Osman ve yönetimde söz sahibi olan annesi Kösem Sultan… Genç Osman dönemi, Osmanlı Devleti’nin en trajik olayına sahne olan bir zaman dilimi. Genç, ıslahatçı, dirayetli fakat acemiliğiyle bir o kadar da aceleci Sultan II. Osman’ın hikâyesi “Genç Osman Şâh-ı Cihân’a Nasıl Kıydılar”, çetrefilli bir devre doğru sürükleyici bir yolculuk…
Kitabın Konusu:
142 sayfa

142 syf.
10/10 puan verdi
Genç Osman
Kitabı içeriğine bakmadan sadece tarihi kurgu kitabı olduğunu bilerek Ankara'daki bir sahaftan 10 liraya almıştım geçen sene. İnce bir kitap zaten, yaklaşık yarım saat bir saatte bitti ama başlarken ön yargı ile başladım çünkü daha önce ne yazarın ismini duydum ne kitabın ismini duydum ne de Genç Osman ile ilgili herhangi bir tarihi kitap okudum ki çok fazla da Genç Osman ile ilgili tarihi kurgu kitap yok malumunuz. Kitabı okumayı bitirdiğimde resmen gözlerimden yaşlar süzüldü çünkü öyle güzel yazılmıştı ki etkilenmemek mümkün değil önyargı ile yaklaştığım bu kitaba bayıldım kısa ve öz bir kitap. Ve gerçekten o kadar akıcı ki bir oturuşta bitirilebilecek bir kitap spoiler vermek istemiyorum o yüzden konusunu belirtmek istemiyorum ama tarih meraklılarının Bu kitabı okumasını canı gönülden tavsiye ediyorum çünkü hala etkisi üzerimde büyük bir kitap ve kesinlikle herhangi biri kitap önerisi istediğinde önerdiğim kitapların başında gelir kendisi ki eminim tarih okumayı sevmeyenlere tarih okumayı sevdirtecek bir kitap.
Genç OsmanSamet Akgün · Eşik Yayınları · 201783 okunma
142 syf.
10/10 puan verdi
▪Kitabımız da ilk olarak; bildiğimiz üzere Osmanlı Devleti duraklama dönemi padişahlarından I.Ahmed zamanından başlamaktadır. ▪I.Ahmed döneminden başlayan kitabımız, tarihin en önemli sayfalarına tanıklık ederek I.Ahmed'den de uzunca bir zaman bahsetmiş. Öyle ki fazlaca bu konu hakkında bilgiye de sahip oluyoruz. Tabi bu da bizim için, çok
Genç OsmanSamet Akgün · Eşik Yayınları · 201783 okunma

Samet AkgünYazar · 1 kitap
Balıkesir’in Kepsut ilçesinde dünyaya geldi ilk ve orta öğretimini burada tamamladıktan sonra lise öğrenimi için Balıkesir’e gitti. İlk gurbetine böylece çıkmış oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Elektrik Elektroniği bölümünü tamamladıktan sonra Uçak Bakım Mühendisi olarak çalışma hayatına atıldı. Halen özel bir havayolunda çalışmasına devam etmektedir. Kitaplara olan sevgisi zaman zaman ara versede hiç bir zaman bitmedi. Okudukça yazmayı, yazdıkça okumayı öğrendi. İlk eseri yayınlandıktan sonra aslında yazarlığın bir kalem değil üslup olduğuna karar verdi. Tarihden alınacak derslerin geleceği aydınlatacağını düşündüğü için ilk romanını tarih üzerine yazdı. Tarih ve tarihe bakış açısı üzerine denemeler yazmaya devam etmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.