Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gerçek Yaşam Tadında: Gelişim Dönemleri 3 - Yetişkinlik ve Yaşlılık

Mustafa Kılıç

Gerçek Yaşam Tadında: Gelişim Dönemleri 3 - Yetişkinlik ve Yaşlılık Hakkında

Gerçek Yaşam Tadında: Gelişim Dönemleri 3 - Yetişkinlik ve Yaşlılık konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
5
Okunma
Beğeni
454
Görüntülenme

Hakkında

Bu kitapta, Gelişim Dönemleri'nin "Erişkinlik" olarak adlandırılan bölümü içerisinde yer alan Genç Yetişkinlik, Orta Yaş ve Yaşlılık" kısımları ayrı ayrı ele alınarak incelenmiştir. Bu incelemede yaşam dönemlerinin ikinci ve üçüncü kısımları olarak kabul edilen "Olgunluk Sonrası, Yaşlılık Öncesi ile Geçkinlik ve Düşkünlük" evrelerine ait gerçek yaşam örnekleri üzerinde durulmuştur. Özellikle de bireyin fiziksel, sosyal ve kültürel ile duygusal ve düşünsel buutları imbikten geçirilerek daha bir yakından görülmeleri sağlanmaya çalışılmıştır. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi... Yaşamak için değişiklik gerekir, Değişmek olgunlaşmaktır, Olgunlaşmak yeniden doğmaktır. Henry BERGSON Kitapta yer alan örnekler gerçek yaşamdan alınmış olup hemen hemen herkesin bir anısı ya da öyküsü özelliğini yansıtır tarzdadır. Bu nedenle bu kitabın sayfaları arasında kendi öykünüze benzer olan bir örnekle karşılaşmanız sürpriz olmayacaktır. Bu kitap sizi yaşlanmadan önce yaşlılığa götürerek yaşamın anlamını ve önemini kavratmayı arzulamaktadır...
Tahmini Okuma Süresi: 13 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 468Basım Tarihi: 2013Yayınevi: Pagem Yayıncılık
ISBN: 9786053644538Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Mustafa Kılıç
Mustafa KılıçYazar · 4 kitap
Prof. Dr. MUSTAFA KILIÇ 18.09.1949 tarihinde Malatya-Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde doğdu. İlköğrenimini doğduğu yerde lise öğrenimini ise İstanbul’da tamamladı. 1971-1972 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin “Eğitimde Psikolojik Hizmetler” Bölümünden Lisans (1974-1975) ve Yüksek Lisans (Bilim Uzmanlığı, 1977-1978) Programlarını bitirdi. Bu yıllarda Hacettepe Üniversitesi bünyesinde on altı (16) yıla yakın bir süre çeşitli görevlerde bulundu. 1978-1980 tarihleri arasında ise; vatani görevini "Pedagog" Piyade Teğmen olarak yaptı. Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’nda görevli iken, 1986-1987 Öğretim yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Psikolojik Danışma ve Rehberlik” alanında Doktora eğitimini tamamladı. 10.12.1987 tarihinde İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bilim Dalında “Yardımcı Doçent” olarak göreve başladı. 21.10.1994 tarihinde “Doçent” oldu. 29 Aralık 1999 tarihinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında Profesörlüğe yükseltilerek atandı. 7 Ağustos 2000- 08.08.2008 tarihleri arasında kesintisiz olarak sekiz yıl süreyle İnönü Üniversitesi Rektör yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ülkemiz Üniversitelerinin ( Fakülte ya da Enstitüleri’nce) hakemli olarak yayınlanmakta oldukları bazı dergiler ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin Üyesi olup, evli ve iki çocuk babasıdır.