Germakoçi

Türler:

Âdem
2023 4. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2023 20:21
Sizin, bizim gibi bir adem hakkında kitap. Başta insan tasvirlerini farklı görmüş ve beğenmemiş gibiydim ama kitap aklıma kazındı merak ettim ve aldım. İyi ki almışım. Canlı canlı İstanbul'u, Anadolu'yu tasvir ediyor bize yazar. Geçmiş ve geleceğe gidip olay örgüsünü anlatıyor bize. Cami,galata kulesi, gök âlemi o kadar güzel tasvir edilmiş ki bahsetmeden geçemeyeceğim. İnsan, insana elbet muhtaç kimseyi hor görmemek lazım. Önemli olan içindeki güzelliği görebilmekte, keşfedebilmekte. Umarım alır ve okursunuz. İlk defa böyle bir çizgi roman satın aldım ve kimi yerde ağlatmayı başardı bile beni. Eski dilde yazı yazıyor lakin kelimeler kalbe dokunuyor, insanı hoş ediyor. Neyse sözü çok uzattım, affola. Selamlar...
Felsefe-Düşünce
2023 39. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2023 21:32
Çok güzeldi. Çizimlerini görerek almıştım, iyi ki de almışım. Minyatür sanatını hatırlatan çizgilerle sadece gözlerin, yüzdeki ifadeler için yeterli olduğunu fark ettiğinizde bir masalla karşı karşıya olduğunuzu anlıyorsunuz. Renkleri, İstanbul' un mevsimlerini bir de böyle izlemek gerçekten keyifliydi. Yanii estetik acıdan benim için son derece doyurucuydu. Farklı zamanlarda ve farklı yerlerde geçen kurgusuyla nereye bağlanacağını, son sayfalara kadar içinizi sıcacık yapan ve çocuksu bir merakla okuyorsunuz. Bu kitap, sıcak bir sobanın yanında uyuyazmak gibi hissettirdi bana. İçindeki karakterleriyle ve hikayesiyle güzel bir kitaptı. Verdiği bir mesaj vardı evet, ama bunu o kadar bağıra bağıra yapmadı ki ben bunu çok sevdim. Son olarak yazarın da dediği gibi, "Sergüzeşttir, yaslanır geçmiş zamana. İsim isme benzer, insan insana. Tevatürün tadı çalmaz ise bala... ... sürçü lisan eylediysek kusurumuz affola."
Çizgi Roman
İstanbul’un Halleri
2025 24. kitabı
Farklı bir şekilde kurgulanmış bir çizgi roman. Resimler çok karışık. İki olay var; birisi, diğerinin geçmiş hâli. “İnsan insana her daim muhtaçtır”, “Aile en değerli şeydir”, “Devlet için insanlar birbirine girer” gibi mesajlar veriyor. Kolay anlaşılır bir metin; resimleri ise tam tersi, bayağı karışık. Bu da okumayı biraz zorlaştırdı. Bir günde bitecek, anınıza bir renk katacak bir çizgi roman.

Uğur ErbaşYazar · 2 kitap
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünü bitirdi. Aynı bölümde Asistan ve Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Kısa animasyon filmler, video klipler, reklam filmleri, jenerik tasarımları, sinema ve televizyon dizileri için görsel efektler yaptı. Şu an grafik roman, grafik tasarım ve animasyon çalışmalarına devam etmektedir.