2016
Türler:
Sıralamalar

2021 27. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2021 00:17
Yağmur Tunalı bir güzel insan. Güzel insanlarla aynı ortamda bulunmuş. Türkiye'nin yakın tarihine damga vurmuş çok değerli insanları tanımış ve bir çoğunun son anlarına şahitlik etmiş. İşte bu kitap o şahitliklerden oluşuyor. Kısaca bu ülke ve bu millet için çırpınıp duran o yeri doldurulamaz değerlerimizin sessiz sedasız aramızdan ayrılışlarına son bir selam durma, son bir iç geçirme diyebiliriz. Kitabı okumama vesile olan Türkav Gaziantep Şube'sine ve Oğuzhan Saygılı hocama teşekkür ediyorum. Kitap ŞuuruKitap Şuuru , insanlık şuurudur.
GittilerA. Yağmur Tunalı · Panama Yayıncılık · 201637 okunma
2024 1. kitabı
Eser alışılmış olan biyografi yazım tekniklerinin dışında yazılmış olan harika bir eserdir. Elinize aldığınız andan itibaren sizi kendi içine çekmektedir. Sürüklenmektedir. Klasik manada surada doğdu. Şu eserleri çıkarttı. Sonra öldü tarzında yazılmayan ziyade bahsi geçen insanların ruhi ve dünyevi düşünce yapılarını irdeleyen o insanların düşüncelerini çizmemize yarayan bir eserdir. Oldukça kıymetli bir eserdir. Yağmur Tunalı beyefendi zor olanı gerçekleştirmiştir. Kitap ŞuuruKitap Şuuru
GittilerA. Yağmur Tunalı · Panama Yayıncılık · 201637 okunma

A. Yağmur TunalıYazar · 8 kitap
1955 yılında Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde doğdu. Orta öğrenimini Niğde, Kayseri ve Samsun’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde başladığı yüksek öğrenimini, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Fransız Filolojisi’nde bitirdi. Yazı hayatına şiirle başladı. Şiirin yanında, deneme, tenkit, tanıtma ve mensur şiirler yayınladı. Yazdıkları Türk Edebiyatı, Hisar, Töre, Divan, Türk Dili, Doğuş, Milli Kültür, Milli Eğitim ve Kültür, Ülkü Pınarı, Erguvan, Sözcü, Hamle ve benzeri pek çok dergi ile Tercüman başta olmak üzere çeşitli gazetelerde yayınlandı. Bu yazıları, ciltler dolduracak hacimdedir. 1985 yılına kadar pek çok derginin kurucuları ve yayınlayıcıları arasında yer aldı. Başbakanlık bağlı kuruluşlarında basın müşaviri ve yayıncı olarak çalıştı. Kültür Bakanlığı Danışma Kurulları’nda görev aldı. 12 Eylül 1980 öncesinde, bir grup arkadaşıyla profesyonel anlayışta bir tiyatroyu kurup üç yıl yönetti. 1986 yılında TRT’ye intisab etmesinden itibaren, daha çok radyo ve televizyon için yazdı. Metin Yazarı, senarist, sunucu, yapımcı ve yönetmen olarak 3000’den fazla programa imza attı.