Goethe Öleyazıyor

Thomas Bernhard

Goethe Öleyazıyor Gönderileri

Goethe Öleyazıyor kitaplarını, Goethe Öleyazıyor sözleri ve alıntılarını, Goethe Öleyazıyor yazarlarını, Goethe Öleyazıyor yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sana kitapların nasıl okunacağını, resimlere nasıl bakılacağını, müziğin nasıl dinleneceğini öğrettiler. Sana ormana doğru nasıl seslenileceğini öğrettiler, yankısı doğru gelsin diye, sen de buna direnmedin. Bu yüzden onlarca yıldır anababanın öğrettiği gibi resimlere bakıp duruyorsun, o küt bakışla, aynı kütlükle kitaplar okuyorsun, müziği de aynı kütlükle dinliyorsun, anababanın sana öğrettikleri gibi. Anababanın Goya hakkında mütemadiyen söyledikleri şeylerin aynısını söylüyorsun, Goethe'yi aynı anababan gibi okuyorsun, Mozart'ı da aynen öyle dinliyorsun, en berbat biçimde.
Sayfa 39 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Onaltısına geldin mi nerdeyse çok geç artık, dedim, ondan sonra insan artık bir harabe olarak geziniyor dünyada, bütün dünya da onu parmakla gösteriyor, harap biri olduğu ta uzaktan belli olduğu için.
Sayfa 39 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Reklam
Anne zalim olandı, baba ise bu zulmün izleyicisi.
Sayfa 38 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Annem tarafından hep kötüye kullanılan suskunluk, dedim, ruhumu daima en derinden yaralamış olan şey. Suskunluk annemin beni öldüresiye yaralamakta kullandığı bir araçtı.
Sayfa 37 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Kahvaltıda her zaman tamamen hayattan bezmiş, hatta neredeyse kafayı yemiş halde boy gösterirdim, ailenin yüz karası olarak masaya otururdum. Onlar da bana hemen ve her seferinde ailenin yüz karası olduğumu hatırlatırlardı, neden bana isim koymuşlar ki diye düşünürdüm sık sık, daha baştan bana ailenin yüz karası deselerdi ya, hep öyle oldum, öyle de kaldım.
Sayfa 37 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Pazarları, o hep huzurlu olduğu söylenen Pazar günleri, bizim ev cehennemdi, dedim.
Sayfa 37 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Reklam
Anababa evleri her zaman birer zindandır ve çok az kişi kurtulup çıkabilir ordan, derdim ona, çoğunluk, yani bana kalırsa yüzde doksansekiz oranında kimse hayat boyu bu zindanda hapis kalırlar, bu zindanda alt edilir ve sonuçta mahvedilir ve gerçekte bu zindanda ölürler.
Sayfa 35 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Tanrım, diye aklımdan geçirdim, bütün bu filozofları nasıl da seviyorum, dünyada hiçbir şeyi sevmediğim kadar! Ama Montaigne çıktı, her şeyden çok sevdiğim Montaigne'im!
Sayfa 32 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Hep iyileşmek istemiştik, artık iyileşmenin beklenemeyeceği, çünkü artık imkansız olmuş olacağı noktada.
Sayfa 31 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
Kaçmak, kurtulmak isteriz ama artık mümkün değildir. Onlar (ve biz de) dışarıya açılan bütün çıkışlara duvar örmüşler. Bir de bakarız ki onların çevremizde ördükleri duvarların içine hapsolmuşuz, biz de aynı duvarları kendi çevremize örmüşüzdür. Ondan sonra artık sadece soluksuz kalıp boğulacağımız anı bekleriz.
Sayfa 30 - Yapı Kredi Yayınları, Çeviren: Fatih Özgüven, Kitabın Özgün Adı “Goethe Schtirbt”Kitabı okudu
985 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.