14 Kasım 2024
Hayy Kitap

2025 1. kitabı
Öncelikle Eray Bey’le birebir karşılaşmış biri olarak hayal kırıklığına uğradım. İnternetten toplanan bütün bilgiler… bu gölgenin işi, şu gölgenin işi…
2025 104. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2025 15:09
Bu kitap, insanın görmezden geldiği ya da görmesine izin verilmeyen karanlık taraflara cesurca eğiliyor. Koronavirüs süreci, metafizik saldırılar, zihin kontrolü, derin yapılar… Hepsi detaylı biçimde ele alınmış. Eray HacıosmanoğluEray Hacıosmanoğlu nun dili açık, net ve zaman zaman oldukça sarsıcı. İçindeki her fikre katıldım diyemem, ama şu kesin: Bazı sorular artık ertelenemeyecek kadar yakıcı. Gölge, görünene razı olmayan, hakikatin peşine düşen herkes için düşünmeye davet niteliğinde bir eser.
GölgeEray Hacıosmanoğlu · Hayy Kitap · 202436 okunma
Yazar 23 Nisan'ın sultan II. Abdülhamit'in tahttan indirildiği gün olduğu, dolayısıyla Osmanlı'nın işgal günü olduğunu bu günü bayram ilan edenlerin aslında Osmanlı'nın yıkılışını kutladıklarını iddia ediyor. Ancak, II. Abdülhamit, 27 Nisan 1909 tarihinde tahttan indirilmiştir. Madem bir kutlama yapacaklar 27 Nisan tarihini seçebilirdiler. Böyle bir komplo teorisi olabilir mi? Kaldı ki Sultan Abdülhamit tahttan indirildiğinde yerine yine Osmanlı'dan biri tahta geçti. Tarih böyle okunabilir mi?
2025 34. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2025 14:55
Her konuya katıldığımı söyleyemem fakat Türkiye üzerinde oynanan oyunları herkesin anlayabileceği şekilde çok sade bir dille anlatmış. Bana göre hangi kesimden olursak olalım hepimizin üzerinde oynanan oyunlara geniş bir pencereden bakmamizi ve düşünmemizi sağlıyor.
Siyaset & Politika
2026 6. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2026 22:28
Uffff beyin devrelerinin yandığı, gerçekle yalanın iç içe olduğu, dostun düşmanın belli olmadığı bir eser okudum. Okudukça hayır yaa dediğim çok yer oldu. Bazı yerleri bildiğim için çok şaşırmadım lakin bu kadar ihanet içinde olmamız beni çok sinirlendirdi. Adamların (Haçlılar) kuyruk yarası hiç geçmemiş. Nasıl uğraşıyorlar hâlâ bizimle. Türkler olarak gerçekten düşmanı denize döktük mü? Ya da gerçek işgalin arka planını saklamak için bir kamuflaj mi? Osmanlı toprakları yedi düvele nâm olmuşken elimizde kala kala Anadolu toprakları kalmış. Sınırları başkaları tarafından çizilmişken hangi topraklardan bahsediyoruz? Bazı kitaplar gerçekleri bangır bangır bağırırken bu sesi kısmak için ugrasanları da çok oluyor? Gerçekler acıdır. Ve kimse o gerçekleri idrak etmek istemez. "Onların gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar"

Eray HacıosmanoğluYazar · 5 kitap
Beykent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden okumanın yanında meslekle ilgili çeşitli akademilerde özel eğitimler aldı. Türkiye’nin en önemli reklam ajanslarında Sanat Yönetmenliği yaparak marka oluşturma, iletişim dili, tasarım ve uygulama süreçlerinde ustalaştı. Bir medya kuruluşunda Genel Kültür Dergisi başta olmak üzere birçok kurumun başında 6 yıl sanat yönetmenliği yaparak yayınevi, genel kültür radyosu gibi tüm kültürel alanlarda çalışmalar, içerikler, dergiler ve kitaplar hazırladı. Katıldığı psikoloji eğitimleriyle birlikte Atatürk Üniversitesi’nde Sosyoloji eğitimi alıyor. Yedi yıldır Psikosanat adında kendi reklam ajansını yönetiyor ve yeni medya düzeniyle geleceğe emin adımlarla yürüyor. Asya adında bir kız çocuğu babası.