Gölgeler

Haziran 2022
Parola Yayınları

2024 1. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2024 03:08
'Kötü bir olay yaşadığımızda ya da kendimizi kötü hissettiğimizde, kafamızda geleceğe dair olumsuzluklar belirir. Böylesi anlar yaşadığın vakit; hemen kendine bu kötü senaryoların sadece zihninin bir oyunu olduğunu hatırlayıp, sende ona bir oyun oyna. Hayali bir yolculuk yap, seni en mutlu eden bir anıya gidebilirsin ya da o anda olmak istediğin herhangi bir yere.. Yeter ki bu gittiğin yerden umutlanana kadar dönme... "
2022 70. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2022 02:19
Esra kendini, daha çokta kızını kocası Hakan'nın şiddetinden kurtarmak için çalmadığı kapı kalmamış, ama her çırpınışı neticesiz kalmış. Çareyi Yurtdışına kaçmakta bulmuş. Birlikte eğitim gördüğü psikolog arkadaşı Emma, Almanya'da silbaştan yapabilmesi için Esra'nın en büyük destekçisi. Bir profesörün yanında işe başlayan Esra, birgün Emma'nın işyerine gider ve orada dikkatini çeken bir kadının sarsıcı hikayesini Emma 'dan öğrenince derinden etkilenir. Sırma 'nın durumu harekete geçip, 70'li yılların Almaya'sında kurulan ilk sığınma evlerinin tekrar Esra'nın projeleriyle hayata geçmesinin fitilini ateşler. Sırma, Solmaz, Gülsüm... Kendininde ERİL ŞİDDETİNDEN canı yanmış Esra, şiddet mağduru ya da gözünü mal mülk bürümüş aile bireyleri tarafından 3 kuruşa, 2 koyuna çocuk yaşta Dedesi olacak adamlara karılık yapması için satılmış Kadınlara arkadaşlarının da desteği ile yardımcı olmaya adar kendini. Olaylar ilerlerken, zaman zaman Esra'nın hatırlamalarıyla kocası Haka'nın Anne-Baba sevgisinden yoksun büyüdüğünü, hasta düşünceleriyle kızını daha Anne karnındayken zehirlemeye çalıştığını. Esra, bitirdiği tezinin üzerine kitap yazarken kıskandığı ve krize girdiği hallerini. Çok iyi iş imkanları, daha iyi koşullarda yaşama vaadiyle kandırılıp Almanya'da fuhuş çetesinin eline düşen ya da fabrikalarda iz yol bilmez yok pahasına çalıştırılan kadınların hak savunuculuğunu yapan Esra'nın evine Hakan çıka gelir ve Hakan ölür? Emma ve Esra ceseti yok ederler? Bir zaman sonra Esra'nın ifadesini almaya gelen memur Detrik'ten Organize Suç Örgütünün Türkiye bağlantısı Murat ve Hakan'nın işbirlikçi olduklarını öğreniyoruz. Bundan sonra herşey çok hızlı gelişiyor. Robert ve Loreyn Baykuş'un, yani örgütün başkanının peşine düşerken, Esra Murat'ın peşine de Solmaz'ın Aşiretini takıyor.
Roman
2022 112. kitabı
Merhaba dostlar... Sizlere bugun #gençkızlar ımız için hüzünlendiğim, gelecekleri için #umutlandığım, #uyuşturucu #insantacirliği konusunda son derece sinirlendiğim #cinayetle mutluluğu yaşadığım tadi damağımda kalacak unutamayacağım bir kitapla geldim. Esra, başarılı çalışkan bir akademisyen. Eşi Hakan avukat ama olmaz olsun öyle avukat, kıskanç eşine şiddet uygulan insan dediğim birisi. Kızları Bahar ki hiç birşeyden haberi yok. Annesi hiç belli etmeden Hakan'dan Almanya'ya kızı ile birlikte kaçarlar. Hakan'ın uyuşturucu ve insan kaçaklığı yapan genç kızlarımızı kandırıp Türkiye'den Almanya'ya kotu yola iten bir çetenin avukatlığını yapması ve kitabımıxın başında Esra'mın eşini bıçaklamasıyla başlayan ve ölen Hakan'ı Almanyada ki tek dostu Emma ile gömen Esra Almanya'da ki akademisyen kimliğiyle #sığınmaevi açar. Ve sığınma evinde bu çeteden dolayı mağdur olan kızları yel tek almaya kurtarmaya çalışır. Dedektif Detrik;Hakan'ın cesedine ulaşmış ve ifadesini almaya Esra ile iletişime geçer. Hakan'ı unutan ve Esra ile birlikte ust bırımler tarafından mobing uygulanan çeteyi çözmeye çalışırlar. Esra, Emma, Sırma, Bahar ve Gülsüm hatta daha niceleri..... Şiddetten kaçan kızlarımız, aile baskısından, erken yaşta evlendirilmeden kaçan canlarım benım. Sonlarını Fatma, Sakine gibi olmasını istemeyen gençlerimizin Türkiye'den fabrika da çalışmaları için kandırılan kızlarımız... Kötü yola düştüjlerini daha Almanyaya geldikleri ilk gece anlayan kızlarımız.... Yazarımız akademisyen kimliğini de katarak yazdığı beni çok etkileyen olay orgusuyle kurguları betimlemeleri ve karakterlerin oluşturmasıyla bence bir ödülü hak ediyor diyeceğim mukemmel bir kitap sunmuş bizlere. 80li yıllarda yaşanan Almanya göçlerinie oarmak basan yazarımız, gençliğini karartan kişilerden, Onları

Ayşe KudatYazar · 6 kitap
Ankara’da doğan Ayşe Kudat, doktorasını 1970’te Harvard Üniversitesi’nin Sosyal İlişkiler Bölümü’nde tamamladı, Massachusetts Institute of Technology’de siyasal bilim alanında lisans yaptı. 1976’da Ankara’ya döndükten sonra hem ODTÜ’de öğretim üyeliği yaptı hem de kalkınma vakıflarında görev aldı. Ayşe Kudat, 1982’de Birleşmiş Milletler’in HABİTAT kuruluşunda çalışmaya başladı, konut ve çevre konusunda birçok proje geliştirdi, eğitim programları düzenledi. Dünya Bankası’nın çağrısı üzerine 1989’da ABD’ye giden Kudat, kadın, su, çevresel kalkınma, ulaştırma ve sosyal kalkınma konularında uzmanlık ve yöneticilik yaptı. Pek çok yayını bulunan yazarın, "Kirvelik kitabı" 2004 yılı sonunda Türkçe yayımlandı. Uygulamalı sosyal mühendisliğin öncülerinden olan Kudat, sosyal politikalar ve eylem planları konusunda dünyaca tanınmış bir uzmandır.