Grafik Tasarım

Okunma
Beğeni
2.267
Görüntülenme
Grafik tasarım -ticaret ve sanayi alanlarındaki uygulamalı sanatlar- Avrupa`da, 20. yüzyılın arifesinde, dekoratif sanatların yenilenmesiyle doğdu. Ardından, Moskova, Berlin ve Amsterdam`da, Dadacılarla yapısalcıların çabalarıyla, De Stijl ve Bauhaus`la, kolaj, fotomontaj ve yeni bir tipografi temelli modern grafikçilik ortaya çıktı. İkinci Dünya Savaşı`ndan ve Avrupalı sanatçıların büyük çoğunluğunun Amerika`ya göçmesinden sonra, avangard anlayış hemen her yerde "uluslararası biçem"e kaydı. Reklam ajansları bütün dünyayı sardı... Alain Weill Avrupa ve Amerika`da, ister ticari olsun ister kültürel, tüm girişimlerde bilgisayarın gelişinden önce büyük afişçilerin öyküsünü anlatıyor bize.
Türler:
160 sayfa

160 syf.
5/10 puan verdi
Daha iyi olmasını beklediğim bilgiyle dolu, okurken bazen sıkıldığım kaynak bir kitap diyelim :)
Grafik Tasarım
Grafik TasarımAlain Weill · Yapı Kredi Yayınları · 200736 okunma

Alain Weill
Alain WeillYazar · 1 kitap
Alain Weill Paris’teki Reklam Müzesi’nin eski müdürü ve 1990-2001 arasında Chaumont (Haute-Marne) Uluslararası Grafik Sanatlar Buluşmaları’nın genel temsilcisi olan Alain Weill grafik sanatlar ve reklam işleri konusunda uzmandır. Grafik sanatlar ve reklamcılık üstüne birçok kitap yazmıştır, bunların arasında yakın zamanda Chocolate Posters (New York, Queen Art Publishers, 2002) ve Les Maîtres de l’affiche 1900 (Paris, Bibliothèque de l’image, 2001) yayınlanmıştır. Aynı zamanda gastronomi eleştirmenidir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.