Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Güç İrade ve Eylem

Cevdet Said

Güç İrade ve Eylem Gönderileri

Güç İrade ve Eylem kitaplarını, Güç İrade ve Eylem sözleri ve alıntılarını, Güç İrade ve Eylem yazarlarını, Güç İrade ve Eylem yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Seyyid Kutub ‘Bu din!’ adlı kitabında şu ifadeleri yazmıştır: "Bu dinin tabiatı hakkında ilk sırada bilinmesi gereken bir gerçek var... Basit bir ilk gerçektir o. Ancak basit olmasına rağmen çoğu zaman başlangıçta unutulan ve idrak edilemeyen gerçek... Bu yüzden de, bu dine bakış açısında büyük hatalar doğmaktadır... Allah katından indirilmiş olması hasebiyle bazıları bu dinden, mucizevi bir tarzda ve esrarengiz bir şekilde beşer tabiatını hiç nazarı itibara almadan insan hayatında etkili olmasını bekliyorlar...”
Sayfa 182
Biz kime fazla ömür verirsek onun fiziki yapısını zayıflatır, başladığı noktaya doğru geri alırız. | Yasin, 68
Sayfa 156
Reklam
Ve insanlar Allah Teala'nın yasalarına uygun hareket ettiklerinde bütün işler istikamet bulur: "Eğer şükreder ve iman ederseniz Allah size hiçbir zorluk çektirmez, size azap etmez" (Nisa, 147)
Sayfa 160
"Yüce Allah ilmi insanlardan çekip almak suretiyle yok etmez. Ancak alimleri yok etmek suretiyle onu yok eder. Ne zaman ki, alim kalmaz, insanlar kendilerine câhil önderler edinir, onlara sorularını yöneltir, onlar da ilimle alakası olmayan câhilane fetvalar verirler. Böylece önderler hem kendileri sapıtır hem de başkalarını yoldan çıkarırlar"
Sayfa 156 - Buhari, İlim bölümü.
Yer ve gökte nice gerçekler var ki, insanlar bunların yanından sırtlarını dönerek geçer giderler | Yusuf, 105
Sayfa 151
Kilit Nokta:
Eğer biz Kur'an'ı hiç bilmeyen birine okuyup ona: "bu kitabın hangi konulara önem verdiğini bize değerlendir," desek, bu kişi bize: "Kur'an'ın, önceki toplumların gidişatını (yasalarını) anlamamızı telkin eden emirlerle dolu olduğunu ve toplumların gidişatında etkin olan formül ve yasaların düşünülmesini bizden istediğini" rahatlıkla ifade edecektir.
Sayfa 151
Reklam
Mâlik b. Nebi şöyle der: "Bir gerçeğin çok açık olması insanı, etkisi altında kaldığı taraflı düşünceden uzaklaştıramaz."
Sayfa 140
Casis Carl şöyle der: "Bugünkü medeniyetin yaşadığı hastalık ile geçirdiğimiz dünya savaşları, tabii kanunlara karşı isyanın cezasından başka bir şey değildir."
Sayfa 122 - Casis Karl, "tabiat kanunu" terimini "sünnetullah" (ilahi yasalar) yerine kullanır.
Casis Carl şöyle der: "Helal ile haramın birbirinden nasıl ayrılacağını bilmeyen toplumlar; felaketlerle, çözülmelerle ve ölümle yok olur giderler. Bu kaçınılmaz bir cezadır."
Sayfa 121
Hz. Ömer (r.a.)'ın Sa'd b. Ebi Vakkas'a tavsiyesi: "Adalete sarıl; o yumuşak da olsa, batılı yok edecek en kuvvetli silahtır"
Sayfa 118
Reklam
Bir tufan fırtınası anında cankurtaran gemi ne ise, toplum için de tebliğ odur.
Sayfa 118
"Bugün gücünün yettiğini yapmak, mümkün değil gibi görünen şeyleri başarmaya doğru adım atmak demektir.”
Sayfa 115
Kur'an apaçık tebliği teşvik ve takdir edip ilmin gizlenmesini büyük günahlardan saymasına rağmen tebliğ, insanlar nezdinde kendisine gereken önem verilmeyen bir görev olarak kalmıştır. "Biz kitapta açıkça belirttikten sonra indirdigimiz açık delilleri ve hidayeti gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lanet eder, hem de bütün lanet ediciler lanet eder" (2 Bakara: 159)
Sayfa 113
Muhammed İkbal şöyle der: "Esasen insan, duygularına ve fitratına mahkumdur, onların esiridir."
Sayfa 111
289 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.