Hadis Problemleri

Enbiya Yıldırım

2020 84. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2020 23:14
Hadis alanına ilginiz varsa eğer ve akademik alanda incelenmesini seviyorsanız kesinlikle okuyun derim. Enbiya Yıldırım ı çevirileriyle tanıyordum daha önce bu okuduğum ilk kitabı oldu ve gerçekten hadislere objektif, itidalli yaklaştığına şahit oldum üstelik Ankara ilahiyat ta olup tenkidin dozunu kaçırmamasını takdir ettim. Kitap 13 bölümden oluşuyor :Hadis uydurma faaliyetlerinin ortaya çıkışı, Sahabenin güvenilirliği, Manayla rivayet sorunu, Kudsi hadisler , Sahihayn üzerinde icma meselesi, Sahihayn musanniflerinin Şafii den gelen rivayetlere yaklaşımı,Hadislerin tahlilinde tarihten faydalanılması, Cessase hadisi, Hz Musa nın ölüm meleğini tokatlaması, Rasulullah a sihir yapılması, Hz Ömer in Veysel Karani ile buluşması, Şii kaynaklar çerçevesinde Hz Peygamber - Hz Hüseyin ilişkisinin Kerbela algısına etkisi, Sünnet ışığında seferde yatsı namazının sabah namazıyla birleştirilmesi bölümlerinden oluşuyor. Bu tarz asırlardır tartışılan ya da şerh edilmeye çalışılan meseleleri her iki tarafın da delilleri ve açıklamalarıyla ortaya koyuyor yazarımız ve en sonda kendi görüşlerini de ortaya koyuyor. Eserin diğer bir özelliği de kaynaklar içinde yüzüyor olmanız yazar 400-500 civarı eserden faydalanıp böyle bir çalışmayı meydana getirmesi de ayrı bir takdir edilmesi gereken yön. Umarım hakkıyla istifade edersiniz.
Din
Hadis ProblemleriEnbiya Yıldırım · Rağbet Yayınları · 201545 okunma

Enbiya YıldırımYazar · 20 kitap
Trabzon/Hayrat’lı bir ailenin çocuğu olarak 1965 yılında İstanbul’da doğdu. 1983’de İstanbul İmam Hatip’ten, 1987’de Bursa İlahiyat’tan mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını aynı fakültede yaptı. 2002'de doçent, 2008'de profesör oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır. Kur’an Bize Yeter Söylemi, Hadislere Gerek Yok Söylemi, Hadisler ve Zihinlerdeki Sorular, Sahih Hadis Bulunmayan Konular, Hadis Problemleri, Hadisçiler ve Çelişki, Hadiste Metin Tenkidi, Hadis İlminin Çözüm Bekleyen Meseleleri, Hadis İlminin İncelikleri, Buhârî’nin Ebû Hanife’ye ve Hanefilere Bakışı, Geleneksel Hadis Yorumculuğu, Din-Ahlâk Ekseninde Hz. Muhammed, Hz. Peygamber (S.A.V)’in Örnekliğinde Güzel Ahlâk, İslam Benden Ne İster, Hüsn-i Hat ve Hadis (TÜBA 2018 yılı kayda değer eser ödülü), Peygamberimiz Çocuklarla adlı eserlerin yazarıdır. Tercümelerinden bir kısmı da şunlardır: - Suyûtî’den Sünnetin İslam’daki Yeri, - Muhammed Hüseyin Zehebî’den Tefsir ve Hadiste İsrâiliyyât, - M. Abdurreşîd Nu’mânî’den İmam-ı A’zam Ebû Hanîfe’nin Hadis İlmindeki Yeri, - İbnu’l-Kayyım’dan Mevzu Hadisleri Sahihlerden Ayıklama Kılavuzu, - Abdulfettâh Ebû Gudde’den: Mevzu Hadisler, - Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed ve Öğretim Metotları, - İslam Alimlerinin Gözüyle Zamanın Kıymeti.