Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hadisler Işığında Ailemizle 52 Ders

Gümüş Kalemler

Hadisler Işığında Ailemizle 52 Ders Gönderileri

Hadisler Işığında Ailemizle 52 Ders kitaplarını, Hadisler Işığında Ailemizle 52 Ders sözleri ve alıntılarını, Hadisler Işığında Ailemizle 52 Ders yazarlarını, Hadisler Işığında Ailemizle 52 Ders yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Allah Rasûlu’nün sav. Mekke’nin Fethi gününde kendisine kötülük yapanlara dediği gibi şöyle der: “Bugün sizi kınamak yok,Allah sizi affetsin! O,merhametlilerin en merhametlisidir.”
Sayfa 133
“Şefaat vardır ve haktır. Şefaat, Allahın(c.c) iradesine bağlı olarak ahirette gerçekleşecektir. Ahirette şefaatçi olacağı belirli olan tek kişi Hz.Muhammed sav.’dır. Onun dışında hiç kimseye önceden açıkça şefaat izni verilmemiştir. Şefaat edilecek kişileri belirleyecek olan da Allah’tır. Allahın izin verdiği kimseden başkasına da şefaat edilmeyecektir.”
Sayfa 202
Reklam
“Kader, Allahın(c.c) sonsuz ilim ve kudretiyle ezelden ebede kadar evrende olmuş ve olacak olan her şeyi bilmesi, varlıkları bir ölçü ve düzene göre yaratmasıdır. Aynı şekilde kader, insanların özgür iradelerine göre yapacakları her şeyi önceden bilmesi,taktir etmesi ve belli bir plana göre düzenlemesidir. Kazâ ise Allahın ezelden bilip taktir ettiği şeylerin,zamanı gelince meydana gelmesidir.”
Sayfa 204
“İnsanın kendi iradesiyle yaptığı bu fiiler, insanın tercihine göre uygun olarak Allah(c.c) taradından yaratılmıştır. Bu durumda Allahın ezelî ilmiyle bir şeyi bilmesinin,kulun irade şeçimi üzerinde zorlayıcı bir etkisi yoktur. Aslında insanlar Allahın kendileri hakkında sahip olduğu bilgiden habersizdirler.”
Sayfa 206
“Kader, içyüzünü ancak Allahın bilebileceği,mutlak ve kesin bir biçimde çözümlenmesi mümkün olmayan ilâhî bir sırdır..”
Sayfa 206
“Kader beyaz kâğıda sütle yazılmış yazı Elindeyse beyazdan gel de sıyır beyazı.” N.F.K
Sayfa 206
Reklam
“İnsan,iradesini doğru yolda kullanıp güzel şeylere yönelirse başarı kazanır. Çünki Allah(c.c) sevdiği ve razı olduğu işlerde sorumluluklarını içtenlikle yerine getiren kulunu başarılı kılar. Buna Tevfik denir.”
Sayfa 217