Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İmam Nevevi'nin Kırk Hadis Şerhi / Camiu'l-Ulum Ve'l-Hikem

Hadislerle İlim ve Hikmet (3 Cilt Takım)

İmam İbni Recep el-Hanbeli

Hadislerle İlim ve Hikmet (3 Cilt Takım) Sözleri ve Alıntıları

Hadislerle İlim ve Hikmet (3 Cilt Takım) sözleri ve alıntılarını, Hadislerle İlim ve Hikmet (3 Cilt Takım) kitap alıntılarını, Hadislerle İlim ve Hikmet (3 Cilt Takım) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanlar, iyilikle emredilip kötülükten alıkonulma hususunda anlayışlı davranışa ve yumuşak muameleye muhtaçtır. Ancak işlediği günahı ilân eden ve açıktan işleyen kişiye böyle yapılmaz.
Sayfa 490 - Semerkand Yayınları, İkinci ciltKitabı okudu
Bid'at Nedir?
Her kim yeni bir şey ortaya koyar ve dinde bir aslı bulunmadığı halde bunu dine nisbet ederse, ortaya konan şey geri sahibine döner. Ortaya konan bu yeni şey sapıklıktır ve din bundan beridir. Bu yeniliğin itikadla ilgili yahut amelle ilgili konularda olması, "zahiri ya da bâtıni" sözlerle alâkalı olması aynı değerdedir.
Sayfa 310 - Semerkand Yayınları, İkinci ciltKitabı okudu
Reklam
Süfyan-ı Sevri şöyle der: Niyetimi ıslah etmek kadar bana zor gelen bir şey olmadı. Çünkü niyet durmaksızın sürekli değişip durur. #din
Sayfa 50 - semarkantKitabı okudu
Önemli !
"Müslümanlar, bir müminin kendi nefsini zelil duruma düşürmesini hoş karşılamazlardı. Çünkü bu durumda fâsık kimseler ona karşı cesaret bulurlardı."
Sayfa 604 - Semerkand Yayınları, Birinci cilt, Süyûtî, ed-Dürrü'l-Mensûr, 7/358.Kitabı okudu
Abdullah b. Mübarek şöyle der: "nice küçük işler vardır niyet onları yüceltir, nice büyük işler vardır niyet onları küçültür."
Sayfa 50 - semarkantKitabı okudu
"İnsanlar arasında günahları en çok olanlar, kendilerini ilgilendirmeyen (mâlâyânî) konularda en çok söz söyleyenlerdir." Süyüti, el-Câmiu'l-Kebir, nr. 1/137.
Sayfa 367 - Semerkand Yayınları, Birinci ciltKitabı okudu
Reklam
İbn Vehb şöyle der: "İmam Mâlik, ilim üzerinde tartışma yapmanın kalpleri katılaştırdığını ve insanlar arasında kin ve nefrete neden olduğunu söylerdi."
Sayfa 301 - Semerkand Yayınları, Birinci ciltKitabı okudu
Sâlih ameller küçük günahların dışındaki günahlara kefâret olamazlar.
Sayfa 567 - Semerkand Yayınları, Birinci ciltKitabı okudu
▪︎İbn Mace, İbn Mesud'dan merfu olarak şöyle rivayet eder: التائب من الذنب كمن لا ذنب له. "Günahına tövbe eden kişi, hiç günah işlememiş gibidir."
Sayfa 548 - İbn Mace, Zühd, 30 (nr. 4250); Taberani, el-Kebir, nr. 10281Kitabı okudu
Bu görüşü Ebu'l-Abbas İbn Teymiyye de (rh.a) tercih etmiştir. Bu görüş, Hz. Ömer (r.a) ve onun dışındaki selefin, "Mirasçı olamayan başkasını mirastan mahrum bırakamaz" sözünün genel ifadesinden çıkarılmıştır.
Sayfa 179 - Semerkand Yayınları, Üçüncü ciltKitabı okudu
Reklam
"Yaşamayı ümit etsem de bilmiyorum, Belki sabaha eriştiğimde akşama erişemem! Görmüyor musun her sabah, Ömrün dünkünden daha da kısa oluyor."
Sayfa 383 - İ'tisam yayınları (2.cilt)Kitabı okudu
Muaz b. Cebel (r.a) şöyle der: "Bilge kişilerin saptırmalarına karşı sizleri uyarırım! Çünkü şeytan bazan, sapıklık içeren sözleri bilge kişilerin diliyle söyler. Bazan münafık biri de hak olan bir söz söyleyebilir.
Sayfa 270 - Semerkand Yayınları, İkinci ciltKitabı okudu
"İyi amelleri hem iyiler hem de fâcir (kötü, günahkâr) kimseler işler. Ancak, günahlardan sadece sadıklar uzak dururlar."
Sayfa 308 - Ebû Nuaym, Hilye, 10/211. Ebû Nuaym, bunu Sehl b. Abdullah et-Tüsteri'nin sözü olarak nakleder.Kitabı okudu
"Allah'ım, senden hidayet, takva, iffet ve Kimseye muhtaç olmamayı dilerim." Müslim,
Sayfa 537Kitabı okudu
Ameli imandan çıkaranları selef şiddetli bir dil ile kınar. Bu görüşü dile getirenleri kınayan ve ameli imandan çıkarıp ayırmayı dinde sonradan çıkarılmış bir aykırı yenilik olarak değerlendirenler arasında şu kimseler bulunur: Said b. Cübeyr, Meymûn b. Mihrân, Katâde, Eyyüb es-Sahtiyâni, İbrahim en-Nehai, Zührî, Yahya b. Ebû Kesir ve daha başka kimseler.
Sayfa 100 - Semerkand Yayınları, Birinci ciltKitabı okudu
297 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.