Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İmam Nevevi'nin Kırk Hadis Şerhi / Camiu'l-Ulum Ve'l-Hikem

Hadislerle İlim ve Hikmet (3 Cilt Takım)

İmam İbni Recep el-Hanbeli

Hadislerle İlim ve Hikmet (3 Cilt Takım) Hakkında

Hadislerle İlim ve Hikmet (3 Cilt Takım) konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Hadis ilmi sahasinda her çagda eserler verilmistir. Bu ilme hizmet eden âlimlerden biri de Imam Nevevî'dir. Imâm Nevevî tarafinidan derlenmis Kirk Hadis, müslümanlarin yasadigi bütün ülkelerde en çok yayginlik kazanmis ve üzerine pek çok serhler yapilmistir. Kitabin aslini olusturan hadisler seçilirken dinin temelini olusturan, genis anlamli, özlü hadislerden olmasina dikkat edilmistir.Hâfiz Ibn Receb el-Hanbelî tarafindan yazilan ve sizlere "Hadislerle Ilim ve Hikmet" adiyla tercümesini sundugumuz serh de, Imam Nevevî tarafindan derlenen Kirk Hadis üzerine yazilan serhlerin en degerlisi ve en çok begenileni olmustur. Yazdigi bu serhde de hadis ilminin dirâyet ve rivâyet konularindaki mahâretini görebilmek mümkündür.Kitabin aslini olusturan 50 hadis iki bin civarinda hadis ile açiklanmistir. Hadislerden çikarilan hükümlere yer verilmis, farkli görüslerin delilleri de belirtilmistir. Ayrica serhi yapilan hadis-i serif ile ilgili olarak selef içinde ilim, takvâ, vera‘ ve zühd gibi sifatlarla öne çikmis sâlih kimselerin hikmetli sözlerini, tavir ve yasayislarindan güzel ve ibretli örnekleri nakletmistir. Bunlar insanlarin gönlüne isleyen ve onlarin ruhu üzerinde büyük etki birakan özellikteki sözler ve kissalardir.Eserde geçen ana hadisler disinda sekiz yüzün üzerinde hadisin metni alinarak harekelenmistir. Kitabin sonunda, istifadeyi kolaylastirmak maksadiyla muhtasar bir sözlük konulmustur. Ayrica çok kapsamli ve ayrintili indekse yer verilmistir. Eserde geçen kitap ve sahis isimleri, hadislerin tercümeleri ve arapça asillari ayri ayri indekslenmistir. Eserde geçen ana hadisler dışında sekiz yüzün üzerinde hadisin metni alınarak harekelenmiştir. Kitabın sonunda, istifadeyi kolaylaştırmak maksadıyla muhtasar bir sözlük konulmuştur. Ayrıca çok kapsamlı ve ayrıntılı indekse yer verilmiştir. Eserde geçen kitap ve şahıs isimleri, hadislerin tercümeleri ve arapça asılları ayrı ayrı indekslenmiştir.
Çevirmen:
Ali Kaya
Ali Kaya
Tahmini Okuma Süresi: 54 sa. 24 dk.Sayfa Sayısı: 1920Basım Tarihi: Eylül 2018İlk Yayın Tarihi: 1 Ocak 2015Yayınevi: Semerkand Yayınları
ISBN: 9786054214822Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 62.7
Erkek% 37.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

İmam İbni Recep el-Hanbeli
İmam İbni Recep el-HanbeliYazar · 25 kitap
Güvenilir hüccet muhaddis Zeynüddin Ebu-l Ferec Abdurrahman b. Şihabüddin Ahmet b. Recep el-Hanbelî el- Bağdadî. Rebiülevvel ayı, 736 hicri yılında Bağdat'ta doğdu. Daha sonra Şam'da ikamet etti. 744 h. yılında babası (rh.a) ile birlikte Bağdat'tan Şam'a gitti. Orada Muhammed b. İsmail b. İbrahim b. el-Habbaz, İbrahim b. Davut el-Attâr ve diğer bazı alimlerden ders aldı. 795 yılının recep ayında vefat etmiştir. İlim ve takva ehli arasında yetişti. Dedesi Recep hadis ve kıraat alimi idi. Babus sağir kabristanlığından şeyh Ebul Ferec Abdul vahid bin Muhammed Şirazi’nin yakınına defnedildi. Mısır'da ise Sadrüddin Ebi-l Feth el-Meydumî ve Ebul Harem el-Kalansî ve diğer bazı alimlerden de ders aldı. İlim tahsilini o kadar ilerletti ki, hadis ilmini isim isim ricalleri, remz ve şahsiyetleriyle beraber bütün detaylarına kadar öğrendi. Öyle ki, asrının zâhid ve muttaki bir alimi oldu. Hatta Şam'da Hanbelî fıkhının ortaya çıkışına ve yayılmasına büyük katkısı oldu. İlimde Yetişmesi, Asrı ve Özellikleri İbni Receb köklü, ilmi, fıkhi hadisçi bir aile ortamında yetişti. Akidede, fıkıh, usul, hadis, edeb, tarih ve zühdde büyük alimlerin elinde yetişti ve bu dallarda sivrildi, şeyhlerinin üstüne çıktı, ilmi şahsiyeti eşsiz eserleriyle ayrılmıştır, yenilikçi, tenkidçi ve tahkikçiydi. Babasıyla ilim için çok seyahatlar yaptı, şeyhlerle karşılaştı ve bu şeyhler kendisine icazet verdiler, derslerini Dimeşk’taki (Şam) büyük Emevi camisinde verdi. Hicri sekizinci yüzyılda yaşadı. Haçlı, Tatar ve Moğol harblerinden hemen sonra davetçi, ıslahçı, güvenilir öğütçü örneğiydi. Allaha davette, ümmetin ıslahında hikmet ve güzel öğütlerle selefin edebini üstlenmişti. İrşada, öğretmeye, geri kalmışlığı sünnetten uzaklaşmayı ve cehaleti kovma hususunda, seçkin, islami, ilmi şeylere tabsi olan öğrenciler yetiştirme hususunda çok hırslıydı. O ahlakıyla, takvasıyla ihlas, dil iffeti , ilmi güvenirliği, tam bir edeble düzeltmede dikkatıyla, tevazusuyla, kin etmemesiyle apayrıydı. İlmi, ameli ve iyilikte bulunmayı severdi. Akidesi selefi idi, diğerlerine kuvvetli tesir ederdi. Bu kendi ve talebelerinin kitablarından anlaşılıyor. Mesela öğrencisinin “Zeynüddin ve bakiyyetüsselef ve nasihul müslimin” isimli, kitabı, ve hadis şerhleri ve ihlas suresinin tefsiri gibi. Zehebi O’ndan dolayı şöyle dedi: “Şeyhimiz dünyada makamları terkeden, zahid, salih alimlerden biriydi, çünkü acıda olsa hakkı söylüyordu”