Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hakikat Sözleri ve Alıntıları

Hakikat sözleri ve alıntılarını, Hakikat kitap alıntılarını, Hakikat en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
Bis hadiste: " sadaka belayı durdurur, ömrü uzatır" buyurmuştur.ömrü verimli olan kimseler kısa sürede çok ibadet edip hayır işleyebilir.
Hayat çok kısa. İyi işler yapalım. İyilerle birlikte olup ömrümüzü tamamlayalım
Çocuklara aile eğitimi, terbiyesi ortaokula başlayana kadar verilmelidir. Bundan sonrası güç olur .
Reklam
İman bir hazinedir Şeytan hırsızdır Akılsa hazinedar dır, hazineyi bekler Hazinedar giderse hırsız hazineyi talan eder.
Hakkın katında kimin nasıl değerlendirileceği belli olmaz. Hiç kimse cennete yaptığı hayır ve ibadetlerle giremez, ancak Allah'ın yardımıyla girer.
Ne mutlu hakikat yolunda marifet ehli olarak, Hakk’ı bulup O’nunla duyan, O’nunla söyleyerek gerçeği yaşayan veya yaşama arzusuyla ömrünü tüketen Salih kullara!
Biri bizi övdüğü zaman içimize bir korku gelsin.
Reklam
İnananlar, “Allah’tan başka ilah yoktur” derler .Arifler ise “Allah’tan başka hiç kimse yoktur” derler.
Daha dün gibiydi çocukluğumuz... Bugün yüzümüz kırışıp, saçlarımız ağarmış; hayat bizi terk ediyor. Yunus Emre, dünyayı bir cadıya benzetir. İnsanlara, süsle nip, cazip görünerek; onları kendisine bağlayıp, ömürlerini tüketir. Yaşlanıp ihtiyarlayınca da, yüz vermeyip sırtını dö nerek terk eder. Bu anlamda dünya hayatı, hayırsız, vefasız bir sevgilidir. İnsanın sonsuz geleceğini heba eder
yaratılan ilk insana toprak ile şu sıfatlar geldi: Saber, iyi huy, tevekkül (işi Allah'a bırakmak), kadere razı olmak, güvenmek ve yüceliktir. Su ile dört sifat geldi. Bunlar, safa (temizlik), seha (cömertlik) ,lütuf (iyilik ve ihsan) ve visal (kavuşma). Temizleyicilik, bolluk ve cömertlik, iyilik edicilik, taşıyıp kavuşturmacılık yeteneği insana sudan gelmiştir. Hava ile insana dört türlü heves geldi. Hava, hevestir. Bunlar, hizip (yalan), riya (ikiyüzlülük), tezlik (acelecilik, sa bırsızlık) ve nefsani dünyalık arzular. Hava, insanı olumsuz etkilemiştir. Su ve toprağa nazaran olumsuz huylar edinme sine sebep olmuştur. Ateş ile ise insana, hava gibi olumsuzluklara yol açan şu lezzet ve tatlar geldi: Şehvet, nefsani arzular, kibir, tamah (açgözlülük) ve haset. Bunlar, insanın maddi yapısından gelen olumsuz isteklerdir
Hakikat
Toprak, Allah’ın nurundan yaratıldı. Su, Allah’ın hayat ışığındandır, hayat verir. Yel, Allah’ın heybetindendir, heybet verir. Ateş, Allah’ın hışmındandır, yakar. Allah, hışmını ateşle alır. Toprak ve su cennete, ateş ve yel cehenneme aittir. Toprak ve suya tabi olan, cennete; ateş ve yele tabi olan, cehenneme gider.
Bir Mecusi (ateşe tapan), Hz. İbrahim’e (a.s) misafir olmak istedi. Hz. İbrahim (a.s) ona, eğer İslam’a girersen seni misair ederim dedi. Mecusi İslam’a razı olmayıp gitti. Bunun üzerine Hakk Teâlâ’dan vahiy geldi: “Ey İbrahim! İslam’ı seçmediği için sen ondan bir lokma yemeği esirgedin. Oysa biz onu yetmiş yıldır küfrü ile besleyip yemek veriyoruz. Sen de bir gece onu misafir etseydin ne olurdu?” Hz. İbrahim (a.s) mecusinin arkasından gidip yetişti, onu davet edip misafir etti. Mecusi ona, önce reddetmiş iken bu kabul etme arzusunun sebebinin ne olduğunu sordu. Hz. İbrahim (a.s) de Cenâb-ı Hakk’tan olan muameleyi anlattı. Mecusi: Senin Rabbin kulu ile böyle mi muamele eyler? Öyleyse bana İslam’ı anlatınız.” dedi ve Müslüman oldu.