Küçükken bir göz hastalığına yakalanan ve sonrasında uzun yıllar boyunca kör olan Gilbert, bir gün yanlış bir eve girmesi sebebiyle bir cinayete tanık olur. Oradan sağ kurtulması tamamen kör olması sayesinde olur. Bir gün tedavi olur ve yeniden görmeye başlar. Arkadaşıyla çıktığı bir gezide, bir kadına aşık olur ve onunla evlenebilmek için elinden geleni yapar. Peki bu kadının geçmişiyle olan bağlantısı nedir? O cinayet evini kadın nereden biliyordur? Tüm yalanların arasında gerçeği nasıl öğrenecektir?..
İlginç ama keyifli bir hikayeydi. Adamın aşk uğruna yaptıkları, çektiği çileler, bekleyişler, gittiği upuzun yollar... Gerçekten de aşk için bir insan bu kadar çok şeye katlanabilir mi?..
Anlatımı basit, az karaktere sahip, basit ve anlaşılır bir dili olan, oldukça sadece bir kitap.
Keyifli okumalar dilerim...
Başladığım gibi bitirdim, akıcıydı evet, verdiği his eski, romantik bir Türk filmi tadındaydı, 1890'lı yıllar İngiltere'sinde yazıldığı için çağına uygun düşüyor sanırım.
Gerçek adı Frederick John Fargus olan İngiliz romancı. Bristol’da doğdu. İlk romanı Hatırlayış’la dikkatleri üzerine çekti ve eser 350 binden fazla sattı. 1884’te Londra’da tiyatro oyununa uyarlandı ve sahnede de oldukça başarılı oldu. Hugh Conway 37 yaşında Monte Carlo’da tifo sebebiyle hayatını kaybetti.