Haykırış

VakıfBank Kültür Yayınları
Orijinal Adı:
Çince: 吶喊 (Nàhăn)

2024 64. kitabı
Lu Xun dili çok sert ve çekinmeden düşüncesini satırlara döken bir yazar gerçekten. Kitap içerisinde geçen zamana ait acı, değişim, fikir beyanlarını çok güçlü bir şekilde okuyucuya aktarmakta. 0. yüzyılın başlarındaki Çin'in toplumsal ve politik çalkantıları içerisinde yazılmış olan bu eser, çok çalışmaktan, yoksulluktan ve sefaletten bolca mevcut kitap içerisindeki öykülerde. Akıcı bir dönem öykü derlemesi okumak isteyen herkesin severek okuyacağını düşünüyorum.
HaykırışLu Hsun (Lu Xun) · VakıfBank Kültür Yayınları · 202432 okunma

Lu Hsun (Lu Xun)Yazar · 2 kitap
Zhou Zhangshou adıyla doğmuş olup, daha sonra Zhou Shuren adını kullanmaya başlamış ve yazılarında da Lu Sin takma adını kullanmıştır. Adı Türkçede Lu Sin'in yanı sıra Lu Sun ve Lu Şün olarak da kullanılır. Yapıtları, antiemperyalist 4 Mayıs Hareketi'ne önemli etkilerde bulunmuş; Mao, Lu Sin'in çalışmalarına ömür boyu hayranlık duyduğunu belirtmiştir. Sol görüşe yakın olan Lu Sin, Çin Komünist Partisi'ne ise hiçbir zaman üye olmamıştır. 1936 yılında ince hastalığa yakalanan ve kötü geçen tedavi sürecinin ardından 40'lı kilolara kadar düşen Lu Sin, 19 Ekim 1936 günü 5:11'de eşi tarafından ölü bulunmuştur. Şangay'da bir anıt mezara gömülmüş, daha sonra adı bu anıt mezarın bulunduğu parka verilmiştir.