Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Medine Devri

Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.) 2

Osman Nuri Topbaş

Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.) 2 Gönderileri

Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.) 2 kitaplarını, Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.) 2 sözleri ve alıntılarını, Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.) 2 yazarlarını, Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.) 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Câmiye komşu olanın namazı, ancak câmide kıldığı takdirde (kamil mânâda) namaz olur."
Sayfa 58 - (İbn-i Ebi Şeybe, 1, 303)
"Dünyâda asıl garip olan şu dört şeydir: Zalimin hafızasında bulunan Kur'ân, müslüman bir bölgede bulunup içinde namaz kılınmayan mescid, bir evin duvarında asılı durduğu hâlde okunmayan Mushaf ve fenâ bir zümre içinde yaşayan sâlih kimse."
Sayfa 54 - (Deylemi, III, 108/4301)
Reklam
Herkes kerpiçleri birer birer taşırken Ammar bin Yasir-radıyallahu anh-, biri kendisi, diğeri de Peygamber Efendimiz için olmak üzere ikişer ikişer taşıyordu. Allah Rasûlü -sallallahu aleyhi ve sellem- onu gördü, tozlarını silkeledi ve: "-Ey Ammar! Sen niçin kerpiçleri arkadaşların gibi birer birer taşımıyorsun?" diye sordu. O da: "-Allah'tan, bunun ecrini diliyorum!" dedi. Bunun üzerine, Peygamber Efendimiz onun sırtını sıvazladı ve: "-Ey Sümeyye'nin oğlu! Diğer insanlar için bir ecir var, senin için ise iki ecir var!" buyurdu.
Sayfa 47 - Mescid-i Nebi'nin İnşası
İnsan her ne kadar dikkat etse de unutarak veya gaflet eseri olarak alışverişinde haksız durumlar meydana gelebilir. Bu sebeple her ihtimale karşı tedbirli davranarak kazançtan bol bol sadaka vermek ve infakta bulunmak gerekmektedir.
Sayfa 39
"Ensâr, hurmalarını devşirdiklerinde bunları ikiye ayırırlar, bir tarafa çok, diğer tarafa da az hurma koyarlardı. Daha sonra az olan tarafa hurma dallarını koyar(ak o tarafı çok gösterip) Muhacirlere; "Hangisini tercih ederseniz alın." derlerdi. Onlar da (çok görünen yığın Ensar kardeşlerimizin olsun diye, az görünen yığını alırlar) ve böylece hurmanın çoğu onlara giderdi. Ensar da bu şekilde az olan kısmı kendilerine ayırmış olurlardı. Hayber'in fethine kadar Ensar'ın bu alicenaplığı aynı şekilde devam etti."
Sayfa 26 - (Heysemi, X, 40)
Ensar..
"Daha önceden Medine'yi yurt edinmiş ve gönüllerine imanı yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine hicret edip gelenleri severler, onlara verilenler karşısında içlerinde bir kaygı hissetmezler, kendileri zarûret içerisinde bulunsalar bile onları kendilerinden önde tutarlar..."
Sayfa 25 - el-Haşr, 9
Reklam
Elli beş yaşlarındaki Rasûlullâh -aleyhissalâtu vesselâm- on yaşlarındaki Enes’in ruhuna nasıl bir yol bulmuştu ki onunla arkadaş gibi şakalaşabiliyor ve gerektiğinde sır verebiliyordu?
Sayfa 13
294 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.