Hegel Üzerine

Orijinal Adı:
The Philosophy Of Hegel

·192 syf.·
2021 35. kitabı
Şöyle başlamak gerekir söze; öncelikle Stace güzel savunmuş Hegel'i ancak savunma yapılırken olabilecek tek bir sonuç kabul edilip o baz alınarak inşa edilmiş çıkarımlar. Oysaki burada bence hayli hata ediyor. Bununla beraber çeviri özensiz gibi, güzel çevirmemiş Murat Belge, cümleler net değil, savruk. Bu bakımdan beğenmedim. Hegel felsefesinin kusursuz olduğunu iddia etmiş ama daha yarısında pek çok yetersizlik gördüğümü söylemem lazım.
Hegel ÜzerineWalter Terence Stace · Fol Kitap Yayınları · 201922 okunma
2013 9. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2013 00:00
Marx'ın "ayakları üzerine diktiği" diyalektik yöntemin kökenini, Hegel'in o muazzam ve karmaşık sistemini anlamak için yazılmış en sistematik ve öğretici giriş kitaplarından biri. Stace, Hegel'in "Mutlak Tin"e giden zorlu mantık örgüsünü, parçalara ayırarak ve somutlaştırarak anlatmayı başarıyor. Diyalektiğin sadece bir düşünme biçimi değil, varlığın ve oluşun temel yasası olduğunu kavramak için, Hegel'in o ağır kapısını aralayan anahtar niteliğinde bir eser. Marx'ın yöntemini tam olarak kavramak isteyen her sosyalistin, önce bu idealist dağın zirvesine bir göz atması gerekir.
Hegel ÜzerineWalter Terence Stace · Fol Kitap Yayınları · 201922 okunma