A Novel

İngilizce
İngilizce

·420 syf.·
2025 78. kitabı
Sonunda bitirdiğime sevindim ! Yazar (little woman) kitabını çok sevdiği için ondan esinlenerek bu kitabı yazmış , modern halini , ilk yarısı merak uyandıran sarsıcı , draması bol ve üzücü ikinci yarısı da bir o kadar sıkıcı bir okadar gereksiz ve uzatılmış.
2025 94. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2025 06:29
Uzun zamandır tesadüfen okuduğum bir kitabı bu kadar hızlı benimsememiştim. Yazarından ilk kitabım, tamamen rastgele, yabancı okurlarda görüp okuduğum bir eser oldu. Ann’in kalemi sade ve insanı yormayan bir havası var. Ağır melankolik olmasına rağmen bunaltmadan hızlıca okuttu kendini. Karakterlerin duygusal boşlukları, kırılma anları, toparlanmaları mükemmel olmasa da etkileyici anlatılmıştı zaten yazarın gelişmeye açık bir kalemi var. Gereksiz detay, anlamsız yan karakterler olmadan sadece ana eksende dönen bir aile hikayesi. 4 kız kardeşin birbirlerine olan bağlılıkları, aşk, kardeşlik, affedilme, pişmanlık hepsi iç içeydi. Zaten Küçük Kadınlar ilhamını hemen fark ediyorsunuz. Kitap o kadar doğaldı ki hiçbir karakteri tam olarak benimseyemesem de çoğu cümlede takıldım kaldım. Özellikle kült kitaplara yaptığı göndermeler daha ilk sayfalardan karakterlere bağlanmamı sağladı. —•— Elbette kusursuz bir kitap değil, ama alanında iyi bir konuma geleceğini ve yazarın da kısa zamanda ülkemizde de ünleneceğini düşünüyorum. İçeriği close door tekniği ile yazılmış rahatsız edici sahne yoktu yaş sınırı da düşüktür muhtemelen. Sahneleri hızlı geçerken yetişemiyorsunuz ve bazen ne okuyorum ben, hissiyatı sizi ele geçiriyor ama okuma deneyimi açısından yine de harikaydı. Tek sayfada iki yıl atladığı sahneler bile eksik hissettirmiyordu. Yapısal ve göze çarpan tek eksiği buydu benim için. Devamında yazacaklarım spoiler değil ama arka kapak yazısından biraz daha detaya gireceğim. Her ne kadar sevsem de etik düşüncelerimizin oldukça ters olduğu bir yazar. Yasak aşk güzellemesi yapıyor oluşu arka planda kaldığı sürece umursayacağım bir detay değil. Ama ana konunun bu düşünceye dayanması bir süreden sonra rahatsız ediyor. Evet yine de okudum, sevdim de. Tatlıya bağlama işini de biraz
2026 4101. kitabı
Kitaba başlarken Küçük Kadınlar’dan esinlenildiğini bildiğim için beklentim yüksekti. Özellikle ilk yarısında o sıcak aile atmosferini, kız kardeşler arasındaki bağı ve karakterlerin hayata tutunma çabasını keyifle okudum. Duygusal ama abartısız bir anlatımı var; insanı yormadan içine çekiyor. Dört kız kardeşin dinamiği gerçekten kitabın en güçlü tarafı. Aralarındaki dayanışma, kıskançlık, kırgınlık… Hepsi oldukça gerçekçi. William karakteri de hikâyeye farklı bir boyut katıyor. Özellikle geçmişi ve iç dünyasıyla ilgili kısımlar bence daha etkileyiciydi. Ama ikinci yarıda tempo belirgin şekilde düştü. O ilk bölümdeki akıcılık ve merak hissi yerini daha durağan, uzayan bir anlatıma bıraktı. Bazı duygusal yüzleşmeler gereğinden fazla uzatılmış gibiydi. Açıkçası sonlara doğru okuma isteğim biraz azaldı. Genel olarak bakınca, duygusal derinliği olan ama temposu dengesiz bir roman. İlk yarısını çok sevdim, ikinci yarısında ise biraz zorlandım. Aile hikâyelerini ve karakter odaklı romanları sevenler için güzel bir seçenek ama baştan sona aynı heyecanı koruyan bir kitap değil. Benim için iyi başlayıp ortalama biten bir okuma oldu.